Coronavirus zorgt voor toename spelers Plague Inc, ontwikkelaar geeft waarschuwing

Plague Inc
26/05/2012
niet beschikbaar
nee
PC

Hoewel er nog altijd een hoop onduidelijkheid is rondom de oorzaak en verspreiding van het Coronavirus, grijpt de ziekte wild om zich heen in China, waar ondertussen duizenden inwoners zijn besmet. Mensen, in hun angst, zijn als gevolg op de vreemdste plekken aan het zoeken naar informatie, waaronder videogame Plague Inc.

Plague Inc was een spel dat in 2012 verscheen en waarin je als speler een ziekte moest ontwerpen die de bevolking van de Aarde uit kon roeien. Een actueel onderwerp gezien de situatie, waardoor veel oude spelers allicht terugkeren en nieuwe spelers met zich meenemen. Er zijn echter ook mensen die de game gebruiken als een simulatie van wat nog gaat komen, iets waar ontwikkelaar Ndemic Creations nu op heeft gereageerd.

In een statement laat het bedrijf weten dat Plague Inc voor amusementsdoeleindes is gemaakt en geen wetenschappelijk onderbouwt model gebruikt dat een betrouwbare voorspelling kan maken. Het adviseert mensen dan ook om geen informatie aan de game te ontlenen, maar te vertrouwen op overheden en de wereld gezondheidsorganisatie.

Discord

Hot
EnquĂȘte
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner