Crysis 2 niet langer op Steam, gaat naar Origin

Crysis 2
25/03/2011
First-person shooter
ja
PC, PlayStation 3, Xbox 360

De PC-versie van Crysis 2 werd door Electronic Arts beschikbaar gemaakt via Steam, maar dat is niet langer het geval. De game wordt overgeheveld naar de nieuwe digitale downloaddienst van EA getiteld Origin.

Even was er consternatie omwille van het feit dat EA Crysis 2 van Steam gehaald zou hebben zodat de game dienst zou kunnen doen als boegbeeld van Origin, de tegenhanger van Steam die EA op poten wil zetten. Feitelijk is dat nog steeds het geval, maar nu blijkt dat Valve Software daar ook een hand in had. De eigenaar van Steam haalde namelijk enkele specifieke regels van het platform aan die door Crysis 2 overtreden werden. Daarom viel de beslissing om Crysis 2 te "verdringen". De game is echter nog wel beschikbaar via o.a. Direct2Drive.

EA hoopt dus om Crysis 2 opnieuw beschikbaar te maken via Origin, de eigen downloaddienst die de uitgever in elkaar wil steken. Origin zal ook voor toekomstige EA games gebruikt worden, wat bijvoorbeeld wil zeggen dat we Mass Effect 3 niet op Steam zullen zien. Iedereen die al meerdere online profielen jongleert mag er dus nog eentje bijnemen.

 

 

Bron: Rock, Paper, Shotgun

Discord

Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner