hotness 0
News

Crytek legt naam free-to-play shooter Warface uit

Gepost door

Crytek, het bedrijf achter de befaamde Crysis-reeks, zit duidelijk niet stil. Volgend jaar lanceren ze een free-to-play shooter met de klinkende naam “Warface”. Cevat Yerli, CEO van Crytek, heeft uitgelegd dat de naam verwijst naast de persoonlijke, sociale ervaring die gamers van het spel zullen hebben.

Warface is een ietwat vreemde naam voor een FPS-game, maar zou perfect in lijn liggen met de spelervaring. “We hebben al vaak gehoord dat de naam vreemd of te ver gezocht is. Toch staan we er volledig achter. Warface verwijst namelijk naar de persoonlijke, sociale game-ervaring die we willen bieden”, vertelde Cevat Yerli aan gamesite Rock, Paper, Shotgun.

Crytek belooft dat Warface een sociale FPS wordt. Ze zijn de laatste vijf jaar dan ook druk bezig geweest met de nodige social technologie te ontwikkelen. Yerli: “In Warface speelt de oorlogsvoering zich op verschillende niveaus af. Zo heerst er een strijd tussen instellingen, maar evengoed tussen jij en je vrienden”.

Warface wordt volledig gratis te spelen volgens het free-to-play-principe, en dat op virtueel elke PC dankzij de schaalbare CryEngine3-technologie. Inschrijven voor de Open Beta kan trouwens nu al op: http://www.warface.com/home
 

0 reacties op "Crytek legt naam free-to-play shooter Warface uit"