hotness 0
News

Cyberpunk 2077 draait niet zo lekker op PS4 en Xbox One

Gepost door

De release van Cyberpunk 2077 is een van de grotere dit jaar en dat betekent dat het flink in de spotlight staat. De game is inmiddels verkrijgbaar voor de PC, PlayStation 4 en Xbox One. Nadat we vanochtend al meldden dat de PC-versie om door een ringetje te halen is, geldt dat een stuk minder voor de PS4- en Xbox One-versie. Sterker nog, het lijkt een ramp te zijn.

Met name de PS4-versie lijkt zichzelf flink in de voet te schieten. Het spel draait op een resolutie tussen de 700p en 900p en kent daarnaast de nodige framedrops. Daarnaast ziet het spel er bij tijd en wijle ronduit wazig uit.

In screenshots laat Eurogamer zien dat ontwikkelaar CD Projekt Red heeft gemikt op een stabiele 30 frames per seconde, maar dat er soms wel kenteringen zijn naar 15 frames per seconde. Naast de grafische problemen worden de nodige bugs ook al kenbaar gemaakt. Met name de personages die doelloos in een T-pose ronddwalen in Night City zijn opmerkelijk.

Het is mogelijk om Cyberpunk 2077 via backwards compatibility te spelen op de PlayStation 5, wat zeker verbeteringen met zich meebrengt. Denk hierbij aan kortere laadtijden en een unlocked framerate van 60 frames per seconde. Uiteraard is er geen verschil wat betreft de glitches. Op de Xbox Series X kun je kiezen tussen een performance mode en een quality mode, waarbij er vooral op resolutie wordt gefocust. De performance modus gaat voor stabiliteit. Op de PlayStation 5 is alleen de performance modus beschikbaar. De Xbox Series S valt er buiten en biedt geen extra grafische instellingen aan.

 

0 reacties op "Cyberpunk 2077 draait niet zo lekker op PS4 en Xbox One"