hotness 0
News

Cyberpunk 2077 verkoopt dertien miljoen exemplaren in launch-periode

Gepost door

Cyberpunk 2077 mag dan misschien wel niet het enorme succes zijn geworden waar gamers en CD Projekt op hadden gehoopt, maar het spel heeft ook zeker geen windeieren gelegd. In een brief die door CD Projekt op hun website werd geplaatst valt namelijk te lezen dat er tot en met 20 december dertien miljoen exemplaren zijn verkocht.

Bij deze cijfers moeten wel kanttekeningen worden geplaatst. Niet alle refunds zijn er namelijk vanaf en een deel van de cijfers zijn geschat omdat niet alle winkelketens exacte cijfers hebben aangeleverd. Maar zelfs al maken we er met het oog daarop twaalf miljoen van, dan nog zijn dit cijfers waar menig uitgever enkel van kan dromen zelfs nadat een game al jaren te koop is.

De reden dat CD Projekt deze cijfers nu publiceert, is in de hoop dat investeerders gunstig gestemd worden erdoor. Als gevolg van het launch-fiasco en de bijbehorende ophef over valse beloften en slinkse marketingtactieken zijn de aandelen van de uitgever namelijk enorm in waarde gezakt. Verschillende investeerders overwegen als gevolg een rechtszaak die CD Projekt wel eens diep in de portemonnee zou kunnen raken. Hun investeerders weer aan hun kant krijgen is hierdoor een speerpunt voor het management, dat ondertussen ook onder vuur ligt van zowel hun personeel als hun consumenten.

Enkel de tijd zal leren of deze cijfers het tij doen keren, maar vooralsnog lijken de geldschieters eerder teleurgesteld dan opgelaten te zijn, daar de verwachtingen hoger lagen. Mede hierdoor is het bedrijf al ruim een miljard dollar minder waard dan een paar weken geleden.

0 reacties op "Cyberpunk 2077 verkoopt dertien miljoen exemplaren in launch-periode"