Darwin Project is vanaf nu gratis te spelen

Darwin Project
PC: 9 maart 2018 (Early Access), Xbox One: 9 maart 2018 (Game Preview)
niet beschikbaar
ja
PC, PlayStation 4, Xbox One

Battle Royale-game Darwin Project is vanaf heden gratis te spelen via Steam. Dat laat Scavenger Studios, ontwikkelaar van het spel, weten middels een update op hun persportaal. Het bedrijf voegt deze wijziging naar eigen zeggen door om aan klachten van spelers tegemoet te komen.

''We hebben geluk gehad dat een groep spelers in een vroeg stadium een community vormde, waarvan velen ons nog altijd ondersteunen tijdens Early Access. Het laatste dat we willen is deze gepassioneerde spelers teleurstellen,'' zegt Simon Darveau, Creative Director van de game. ''Recentelijk signaleerden leden van onze community langere wachttijden en moeite met het vinden van matches op de minder bevolkte servers. Om nieuwe spelers aan te trekken en de activiteit op peil te houden, zodat spelers ook alles uit Darwin Project kunnen halen, is besloten om het toegankelijker te maken door het prijskaartje te verwijderen. We zijn ons ervan bewust dat dit een grote verandering is en we willen benadrukken dat we trouw blijven aan de visie die we voor Darwin Project hebben terwijl we verder gaan.''

Natuurlijk is het verwijderen van een betaalmuur een goede manier om een influx van nieuwe spelers te bewerkstelligen, al brengt dit wel weer andere problemen met zich mee. Zonder een prijskaartje moet er immers op een andere manier geld verdiend worden. Bovendien zullen spelers die wel reeds betaald hebben zich mogelijk benadeeld voelen. Scavenger Studio heeft echter over beide zaken nagedacht en het is niet van plan de game een stille dood te laten sterven.

''We hebben vanaf het begin gezegd dat we toegewijd zijn aan het maken van een vernieuwende en opwindende ervaring voor Darwin Project-spelers √©n -kijkers. Met dingen zoals de Show Director die de rol van ceremoniemeester vervuld, interacties met de kijkers die de stream be√Įnvloeden en de nadruk op actie die altijd nabij is, geloven we nog steeds dat Darwin¬†Project en kwalitatieve ervaring als geen andere Battle Royale game biedt,'' aldus Darveau.

Komende dinsdag zal Darwin Project worden uitgebreid met ruim tweehonderd puur cosmetische voorwerpen. Deze kunnen vermoedelijk direct of indirect met echt geld worden gekocht, wat moet zorgen voor een nieuwe stroom van inkomsten voor de ontwikkelaar. Op dezelfde dag zal ook een speciale beloning verschijnen voor mensen die de game wel hebben gekocht, wat doet vermoeden dat het speciale in-game cosmetische voorwerpen zijn óf een berg in-game valuta.

Bron: GameQuarter

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner