hotness 0
News

De broncode van Command & Conquer: Remastered Collection zal worden vrijgegeven

Gepost door

Het is bijna tijd voor een potje nostalgie waar je bang van wordt. Op de vijfde van juni stormen de troepen weer over je scherm als Command & Conquer: Remastered Collection uitgebracht wordt. Voor alle gamers uit de jaren 90 een iconische serie en voor velen de grondlegger van het RTS-genre. Een genre wat zijn weg weer terug moet gaan vechten naar onze beeldschermen, want het is te leuk om volledig verloren te laten gaan.

De Lead Producer van de game, Jim Vessella, heeft vandaag op Reddit laten weten dat zij de broncode van zowel Command & Conquer: Tiberian Dawn als Command & Conquer: Red Alert vrij gaan geven voor de modders onder de fans. Er is intensief samengewerkt met de community om ervoor te zorgen dat dit bestaande mod-projecten niet in de weg zal gaan zitten. Modders in de dop kunnen nu ook aan de slag om aangepaste maps, eenheden en gameplay tweaks toe te voegen.

Jim Vessella laat weten: “We kijken er erg naar uit om te zien wat de fans creĆ«ren in de komende maanden. We verwachten fantastische content voor de Remastered Collection zelf en enkele fantastische updates in bestaande projecten nu ze ook de broncode kunnen gebruiken. Misschien zien we wel nieuwe RTS-projecten ontstaan.”

De Command & Conquer: Remastered Collection is vanaf 5 juni wereldwijd verkrijgbaar op PC via Origin en Steam. De collectie bestaat uit Command & Conquer: Tiberian Dawn, Command & Conquer: Red Alert, plus de drie uitbreidingspakketten - Covert Ops, Counterstrike en The Aftermath. Er is nog niet bekend wanneer en hoe de bronbestanden worden vrijgegeven.

De volledige Reddit-post is hier na te lezen.

0 reacties op "De broncode van Command & Conquer: Remastered Collection zal worden vrijgegeven"