hotness 0
News

De Final Fantasy XIV two year anniversary livestream geeft interessante statistieken vrij

Gepost door

Over vier dagen bestaat Final Fantasy XIV: A Realm Reborn alweer twee jaar. Producer en director Noaki Yoshida en community manager Toshio Marouchi hebben daarom tijdens een livestream om dit te vieren een hele hoop interessante weetjes over de game vrijgegeven.

Zo is de game tot op heden 96.809.761.442 uur gespeeld, een forse toename ten opzichte van de 823.052.919 uur van vorig jaar. Om een beter beeld te geven van de toename: spelers hebben afgelopen jaar 118 keer zoveel gespeeld als ik het jaar ervoor.

Verder worden er ook wat regionale cijfers bekend gemaakt. In Japan zijn vrouwelijke en mannelijke avatars ongeveer in gelijke mate vertegenwoordigd, terwijl Amerika een mannelijke overpopulatie heeft. Gelukkig wordt dit gecompenseerd, want in Europa hebben de vrouwen juist de overhand.

White mage en black mage zijn populairste beroepen, gevolgd door Paladin, Dragoon en Bard, terwijl het populairste ras de Hyur is voor Amerika en Miqo’te voor Europa. Al deze spelers zijn goed voor een economie van 3,509,727,924,708 gil in twee jaar. Hoeveel van dit geld besteedt is aan de 68.000 online huwelijken is echter helaas niet bekend.

0 reacties op "De Final Fantasy XIV two year anniversary livestream geeft interessante statistieken vrij"