hotness 0
News

De Ierse Unionist Party wilt dat Mafia III uit de winkel wordt gehaald

Gepost door

Opmerkelijk nieuws vanuit Ierland. De Unionist Party, een groep die zich inzet voor de hereniging van Ierland en Noord-Ierland, heeft aanstoot genomen aan Mafia III. De gangstar-game refereert naar de IRA, een terroristische Ierse organisatie en laat je missies hiervoor uitvoeren.

De missie in kwestie heet IRA Don't Ask en laat jou als Lincoln Clay een drietal auto's stelen die zullen worden gebruikt bij aanslagen. Dit schoot in het verkeerde keelgat van Jeffrey Donaldson van de Unionist Party, die bang is dat het een negatieve impact gaat hebben op ''beïnvloedbare geesten''. 

''De IRA was een terroristische organisatie die vele onschuldige mannen, vrouwen en kinderen vermoord heeft in Noord-Ierland en andere delen van het VK, ''aldus Donaldson. ''En hoewel deze game voor sommige fictie is, kan het worden gezien als het bagatelliseren van het lijden van onschuldige slachtoffers en het kwaad dat vertegenwoordigd wordt door alle vormen van terrorisme.

Ik nodig de makers van deze game uit om naar Noord-Ierland te komen en enkele van de onschuldige slachtoffers van de IRA te ontmoeten en dan te overwegen of de inhoud passend is. Ik hoop dat ze ertoe bewogen kunnen worden om de game terug te trekken en opnieuw te overwegen.''

Donaldson is overigens niet de enige die zich ongemakkelijk voelt bij de missie. Ook Jim Allister, leider van Traditional Unionist Voice, sprak zich uit tegen het product van 2K Games en noemt het ''zieke verheerlijking van terrorisme''.

''Als ze de naam van een echte terroristische organisatie op deze manier gebruiken, zijn ze nog ongevoeliger tegenover de slachtoffers die direct getroffen zijn door acties zoals te zien zijn in deze game. De game lijkt de IRA neer te zetten op een manier die zeer beledigend is voor vele mensen die geleden hebben als gevolg van de IRA-aanslagen.

Dit kan door sommige gezien worden als een slimme manier om geld te verdienen, maar het is hoogst ongevoelig tegenover de slachtoffers. Ik wil iedereen die betrokken is bij het maken van deze game aansporen om erover na te denken hoe zij zich zouden voelen als ze een geliefde of een ledemaat hadden verloren in een aanslag.''

0 reacties op "De Ierse Unionist Party wilt dat Mafia III uit de winkel wordt gehaald"