De illustraties van het 21ste Date A Live-boek zijn nu te bewonderen, tonen ''nieuwe'' Spirit

Date A Live is in de eerste plaats een boekenserie en in de tweede plaats een anime-serie. Maar toch schrijven wij erover. Met de release van Date A Live: Rio Reincarnation HD voor PlayStation 4 en Steam heeft de franchise immers ook zijn intrede gemaakt in ons medium.

Deze game speelt zich af na het zevende boek, terwijl het derde seizoen van de anime stopt bij deeltje twaalf. De illustraties die je hieronder kunt bewonderen en die wij toelichten gaan echter over deel 21. Je bent dus gewaarschuwd voor spoilers als je de boeken nog niet leest!

De eerste drie illustraties tonen een nieuwe Spirit met de codenaam <beast>. Deze is op geen enkele andere wijze eerder voorgekomen in de franchise, waardoor ze ons niet bekend zou moeten voorkomen. Maar fans zal ongetwijfeld een paar dingen opvallen. Zo lijkt de jonge vrouw immers verdacht veel op Takamiya Mio, maar draagt ze een Astral Dress die sterk doet denken aan die van Yatogami Tohka. En dat terwijl deze karakters in de laatste twee boeken het loodje legden. Hiernaast kan ze volgens de cover alle tien de Angels van de heldinnen gebruiken én heet het boek Goodend Tohka.

Hoewel we hiermee niets zeker weten, speculeren fans naar aanleiding van deze afbeeldingen er vrolijk op los, waardoor drie prominente theorieën zijn ontstaan. De eerste is dat door het absorberen van Mio's Sephira Crystal Tokha en Mio één entiteit zijn geworden met kenmerken van beide vrouwen.

De tweede is dat Mio als de Spirit of Origin terug kon keren uit de wereld waar Ain haar heen heeft gestuurd, maar dat ze elementen van Tokha's krachten heeft opgenomen door eerdergenoemde opname van het Sephira Crystal. Dit zou vergelijkbaar zijn met Kurimi, wiens Astral Dress lichtelijk van uiterlijk veranderde na het absorberen van Nia's Sephira.

De derde en laatste theorie is dat dit Tohka is die dankzij Mio's kracht terug kon keren, maar daardoor wel is getransformeerd in de nieuwe Spirit of Origin. En omdat deze kracht origineel van Mio was, heeft diens uiterlijk de overhand genomen. Of een van deze scenario's juist is, zien we eens het boek, dat komende week verschijnt in Japan, een vertaling krijgt van de Westerse fans.

De andere afbeeldingen die we met jullie kunnen delen, zijn wat minder spectaculair, maar bieden desondanks een kijkje in wat gaat komen. Zo heeft Kurumi haar oude uiterlijk weer aangenomen, die ze had voor het hele gebeuren met de Spirits, zien we hoe <beast> en Shidou elkaar voor het eerst ontmoeten, zien we dat de jongere generatie (bestaande uit Yoshino, Kotori, Mukuro, Mana en Natsumi) nu samen naar school gaat en dat Ellen tegen alle verwachtingen in weer een opwachting maakt. Het lijkt er dus op dat het weer een boek gaat worden waar een hoop in gebeurd.

Bron: GameQuarter

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner