De laatste update voor Super Mario Maker 2 laat je complete werelden bouwen

De meeste gamers die Super Mario Maker 2 hebben gespeeld, waren het er al over eens dat het de ultieme tool is om custom Mario-levels in elkaar te zetten. Maar het blijkt dat het altijd beter kan. De derde en tevens laatste grote update voor het spel, die je nu kunt downloaden, voegt immers zoveel nieuws toe dat het slecht voor te stellen is dat het gratis is.

Laten we beginnen van de vijanden, want daar zijn er maar liefst elf van toegevoegd! De zeven Koopalings, de geadopteerde kinderen van Bowser, komen meevechten en brengen drie soorten Mechakoopa's en Super Mario Bros 2.'s Phanto met zich mee.

Om deze nieuwe gevaren te lijf te gaan, heeft Mario tien nieuwe power-ups tot zijn beschikking, die helaas wel beperkt zijn tot bepaalde stijlen. Zo kun je het Frog Suit enkel in Super Mario Bros. 3-stijl en de P-ballon uitsluitend in Super Mario World-stijl gebruiken, terwijl de SMB2 Mushroom enkel werkt bij de originele SMB. Veruit de meeste power-ups komen echter naar de Super Mario 3D World-stijl, die de Boomerang Flower, Goombabox, Propeller Pack, Super Acorn, Red Pow Box, Bullet Bill Mask en Goomba Mask krijgt.

Dit alles is natuurlijk al feest voor creatieve geesten, maar het is niet alles wat deze update te bieden heeft. De klapper is namelijk dat je nu complete games kunt maken in de nieuwe World mode. Hier kun je levels aan elkaar rijgen, bonuslevels en geheime paden toevoegen en tot maximaal acht werelden aan elkaar schakelen om een complete eigen Super Mario World te maken. Benieuwd hoe dit werkt? Deze video helpt je verder.

           

Correctie: In het originele bericht stond dat de Frog Suit in Super Mario World-stijl beschikbaar is. Dit moet Super Mario Bros. 3-stijl zijn. Het bericht is hierop aangepast.

Discord

Hot
EnquĂȘte
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner