hotness 11
Bulwark: Falconeer Chronicles Cover
News

De maker van Bulwark kijkt nu al naar de toekomst

Op naar de volgende game

Gepost door

De launch trailer van Bulwark: Falconeer Chronicles staat nog vers op onze homepage, maar het voltooiing van deze game is geen reden voor solo-ontwikkelaar Tomas Sala om een pauze te nemen. Vlak na de publicatie van die video, kreeg GameQuarter immers een mail, waarin de Nederlander de toekomst van Bulwark én de franchise uit de doeken doet.

Laten we beginnen met Bulwark zelf. De game mag dan wel gelanceerd zijn, maar daarmee is de ontwikkeling niet ten einde. Buiten dingen als bugfixes, staan het komende jaar meerdere gratis én betaalde uitbreidingen op de planning. Details hierover zullen eind april uit de doeken worden gedaan met de publicatie van een roadmap.

Dat is dus de toekomst van Bulwark, het tweede deel in de Falconeer-trilogie, waarvan we niet wisten dat het een trilogie was. Dat heeft Sala echter niet enkel bevestigd, maar het heeft ook een tipje van de sluier gelicht van het derde deel: Project Ancient Waves.

''Deze titel lanceren is tegelijkertijd het engste en het meest opwindende dingen dat ik ooit heb gedaan. The Falconeer was een moeizaam gemaakte game op een duistere wijze, maar dit is mij op zijn best en onbeperkt. Dit is mijn poging om het plezier van creëren te geven op de manier zoals ik het ervaar. De pure opwinding van niet weten wat je gaan maken, van diens vorm blootleggen door de tijd heen, in plaats van het buigen tot jouw wil.

Ik realiseer me dat ik geen wrijvingsloze games maak in een wereld waarin bedrijven pogen die wrijving zoveel mogelijk weg te nemen om het pad naar gamers hun portemonnee makkelijker te maken. Maar de positieve respons van spelers is zo overweldigend geweest dat mijn zoektocht en verkenning voelt als een gedeelde reis, en ik kan niet wachten om te zien wat spelers gaan ontdekken.

Ik hou van het idee van de kleinste rollen en personen in evenementen op grote schaal. De volgende game zal een poging zijn om het perspectief van deze wereld te verkleinen naar menselijke schaal. Ik denk dat het tof zou zijn om de drie tijdperken van deze wereld te tonen. Hoe een maatschappij stagneert en probeert vrij te breken uit een cirkel van geweld en strijd (The Falconeer), hoe mensen herbouwen en welke muren ze daarbij opwerpen (Bulwark) en dan het perspectief op hoe een maatschappij kan instorten, gezien door de ogen van de mensen die de voortekenen dat die gebeurtenis zien.''

Falconeer Trilogy

0 reacties op "De maker van Bulwark kijkt nu al naar de toekomst"