hotness 0
News

De nieuwste Monopoly is van...Mario Kart?

Gepost door

Game of Thrones, Pokémon, The Legend of Zelda, The Simpsons, The Walking Dead, Teenage Mutant Ninja Turtles;  het zijn slechts enkele voorbeelden van IP's die in samenwerking met Hasbro zijn omgetoverd tot variaties op 's werelds bekendste bordspel: Monopoly. En spoedig is er ook een versie van Mario Kart.

Vanaf 1 juni zal Monopoly Gamer: Mario Kart door selecte retailers worden verkocht, wat in de Benelux vermoedelijk gaat neerkomen op GameMania, voor een nog onbekende adviesprijs. Die zal vermoedelijk echter redelijk prijzig zijn, daar deze versie van het spel flink wat veranderingen doorvoert.

Natuurlijk ren (of in dit geval rij) je nog altijd rondjes op een vierkant bord om dingen op te kopen en andere spelers geld afhandig te maken. Alleen zijn het dit keer geen dollarbiljetten, maar de alom bekende muntjes uit Nintendo's serie. Dat is echter slechts een minieme verandering.

Rigoreuzer is dat races ook in het spel verwerkt zijn. Iedere keer als een speler een rondje afmaakt, mag hij namelijk een Grand Prix-kaart trekken, die spelers de mogelijkheid geeft om prijzen te winnen, indien ze tevens bereid zijn hun zuurverdiende muntjes op het spel te zetten.

Om het allemaal nog dichter bij het bronmateriaal te brengen, is het zelfs mogelijk om power-ups te gebruiken. Hiervoor gooi je een speciale dobbelsteen als je aan de beurt bent, die je een willekeurige kracht geeft. Zo zal het groene schild bijvoorbeeld de tegenstander voor je van drie muntjes ontdoen, die door de eerstvolgende speler die de plek passeert kunnen worden opgepikt.

Omdat Mario: Kart natuurlijk meer om racen dan om geld draait, eindigt het spel niet als een speler bankroet is. In plaats daarvan eindigt het als alle racen gereden zijn. Dan worden punten toegekend aan de hand van de gewonnen races, vakjes die spelers in eigendom hebben en het geld dat ze in bezit hebben, om zo een winnaar te bepalen.

Overigens is niet alles aan de game verandert. Zo is opvallend genoeg nog steeds een bajes aanwezig, die niets, maar dan ook echt niets met Mario: Kart van doen heeft. De karakters waarmee je speelt komen echter wel gewoon uit de serie. Standaard wordt het spel geleverd met Mario, Luigi, Peach en Toad, compleet met kart, met Bowser, Metal Mario, Shy Guy, Rosalina, Donkey Kong en Yoshi als losse karakters die bijgekocht kunnen worden. En sommige spelers zullen dat zeker gaan doen, daar in deze versie van Monopoly elk karakter een unieke vaardigheid heeft die het verschil kan maken tussen winst en verlies. Mario bijvoorbeeld, kan als hij muntjes gooit op de power-up-dobbelsteen, ook van de muntjes afzien om drie plekken vooruit te mogen. Monopoly Gamer: Mario Kart belooft dan ook weer heel wat vriendschappen op de proef te stellen.

0 reacties op "De nieuwste Monopoly is van...Mario Kart?"