De PlayStation 4 gaat nog minimaal drie jaar mee

Hoewel de lancering van een nieuwe console een belangrijke gebeurtenis is voor zowel Sony, Microsoft als Nintendo, betekent dat niet dat diens voorganger vergeten wordt. Lang niet iedere gamer is immers een early adopter en bovendien is de reeds bestaande install base nog wel even winstgevend.

Sony begrijpt dit gelukkig en heeft dit ook benadrukt in een interne meeting over de bedrijfsstrategie. Daarin laat het namelijk weten dat het van plan is om de PlayStation 4 nog tenminste de komende drie jaar te ondersteunen. Ervan uitgaand dat de PlayStation 5 in 2020 komt, betekent dit dat de PS4 nog twee jaar naar diens launch nieuwe software tegemoet kan zien.

Dat Sony de PS4 niet direct als een baksteen laat vallen is overigens niet gek als we in het achterhoofd houden dat de PS5 backwards compatible gaat zijn. De reeds gigantische bibliotheek en aankomende software als Ghost of Tsuhima, Nioh 2, The Last of Us: Part 2 en Death Stranding kunnen immers voor marketing voor de PS5 worden ingezet.

Het document dat na aanleiding deze meeting online is gezet, onthuld helaas geen zaken als een releasedate of adviesprijs, maar gaat nog wel kort in op andere zaken, zoals de distributie van games. Zo wordt ruim een bladzijde gereserveerd voor het onderstrepen dat fysieke media, streaming én digital downloads allemaal een plek hebben op de PS5.

Bron: Sony

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties

Games Headliner