hotness 0
News

De Pokémon World Championships werden vrijdag opgeschrikt door twee gekken met wapens

Gepost door

De Pokémon World Championships, een evenement waarvan het de bedoeling is dat het voor iedereen leuk is, werden voor de start bruut opgeschrikt. Een man genaamd James Austin Stumbo plaatste namelijk een foto op hun Facebook van twee geweren en de tekst: “Kevin Norton and I are ready for Worlds Boston here we come!!!”.

De organisatie van het evenement nam de bedreiging serieus en maakte een melding bij het John B. Hynes Veterans Memorial Convention Center, de locatie waar het evenement plaats vond. Die schakelde op hun beurt de politie in, die tijdens het evenement een oogje in het zeil hielden.

En met succes, want toen Stumbo en Norton probeerde binnen te komen bij het evenement, werden ze direct gearresteerd. De twee mannen werkten zonder tegensputteren mee met de politie omdat ''hun post uit de context was gehaald'' en gaven de agenten de locatie van de auto met de wapens erin.

Omdat ze echter geen vergunning voor de schietijzers voor konden leggen, werden ze alsnog in hechtenis genomen. De politie heeft de wapens, een 12-gauge Remington shotgun en een DPM5 Model AR-15 rifle met honderden kogels in beslag genomen.

De organisatie van de Pokémon World Championships wilde niet te diep ingaan op het incident en liet enkel een algemeen statement los: ''Voor het weekend van het event attendeerde onze community ons erop dat we mogelijk een beveiligingsrisico hadden. We hebben toen informatie verzameld en dit zo snel mogelijk aan het John B. Hynes Veterans Memorial Convention Center gegeven, die met gehaaste spoed contact opnamen met de Boston Politie. Dankzij hun snelle handelen is een potentieel gevaar afgewend. De Pokémon Company International neemt de veiligheid van onze fans serieus en zullen er voor blijven zorgen dat er voldoende veiligheidsmaatregelen worden getroffen.''

0 reacties op "De Pokémon World Championships werden vrijdag opgeschrikt door twee gekken met wapens"