hotness 0
News

De Xbox One moest 200 miljoen stuks verkopen volgens Phil Spencer

Gepost door

Voordat Phil Spencer hoofd werd van de Xbox-divisie van Microsoft, was Don Mattrick verantwoordelijk voor de consoles. In een interview aan Stevivor vertelde hij dat toen de Xbox One in 2013 werd gelanceerd, het doel was om maar liefst 200 miljoen stuks te verkopen.

Spencer legt in het interview uit dat de Xbox One meer dan alleen gamers moest bereiken. Er werd zelfs Xbox Entertainment Studios opgericht om televisie en film als first-party aan te bieden. De Xbox One moest mensen ondersteunen die de transitie van normale tv naar digitale streamingservices en films maakten, naast het bieden van videogames.

Natuurlijk is 200 miljoen stuks voor een gameconsole erg hoog gegrepen. De PlayStation 2 is met meer dan 155 miljoen stuks nog steeds de bestverkochte console ooit, gevolgd door de Wii met 101 miljoen. Spencer geeft in het interview aan dat een individuele console nooit zoveel meer zou kunnen verkopen, maar een apparaat gericht op entertainment een publiek zou aantrekken dat exponentieel groter is.

Zoals we weten was de launch van de Xbox One niet zo goed als gehoopt, waardoor Don Mattrick al snel plaats maakte voor Phil Spencer. ‘Ik centreerde ons terug om niet iets anders te worden dan een game console.’ zegt hij. ‘Je hebt niet het recht verdiend om relevant te zijn in andere gebruikerscategorieën voordat je het gaming-recht hebt.’

0 reacties op "De Xbox One moest 200 miljoen stuks verkopen volgens Phil Spencer"