hotness 0
News

Dead Or Alive: Xtreme 3 komt niet naar het Westen vanwege angst voor reactie

Gepost door

Dead Or Alive: Xtreme 3 Fortune en Xtreme 3 Venus komen niet in westerse winkelschappen te liggen. Dit maken vertegenwoordigers van Koei Tecmo en Team Ninja bekend op respectievelijk Twitter en Facebook.

Dit verhaal begon gisteren al, toen een fan van de serie op de Facebook van Team Ninja informeerde naar een westerse release van de twee games. Het antwoord dat hij kreeg was echter iets waar veel fans van Japanse games al een tijd voor vreesde.

''We hebben geen plannen om Dead Or Alive: Xtreme 3 in het Westen uit te brengen en dat zal ook niet meer gaan veranderen,'' aldus de Community Manager van Team Ninja. Toen gamers om uitleg vroegen kregen ze het antwoord dat niemand wilde horen. ''Weet je hoeveel zaken er spelen in de game-industrie betreffende hoe vrouwen erin worden neergezet? We willen daar hier niet mee verder op in gaan. Het heeft echter wel de laatste twee jaar meegespeeld en bijgedragen aan deze beslissing. Dank je''

Het antwoord zou niet geheel als een verrassing moeten komen, daar Japan het Westen (en dan met name de VS) als preuts ziet. In Japan kijkt niemand raar op als vrouwen overgeseksualiseerd worden om mannen te vermaken. Wie uitkeek naar de game hoeft echter geen Japans te leren om het alsnog te spelen.

De community manager van uitgever Koei Tecmo liet namelijk weten dat er een alternatief is. De Japanse versie van de game heeft namelijk ook een Engelse taaloptie en is te importeren via de verschillende websites als Play-Asia.

 

0 reacties op "Dead Or Alive: Xtreme 3 komt niet naar het Westen vanwege angst voor reactie"