hotness 0
News

Deel al je games met vrienden via SharePlay op de PS4

Gepost door

Tijdens de persconferentie van Sony op de Gamescom in Keulen heeft Sony SharePlay uit de doeken gedaan. Tenminste, opnieuw aangekondigd. De feature werd al onthuld bij de aankondiging van de PlayStation 4, maar verscheen tot op heden nog niet. Vandaag wordt meer duidelijk over de functie.

Dat Sony er alles aan doet om een anti-DRM imago te ontwikkelen wordt met SharePlay wel duidelijk. Via SharePlay op de PlayStation 4 kun je vrienden de controle laten nemen over de game die jij op dat moment aan het spelen bent. Kom je niet verder met Mortal Kombat X of is Batman: Arkham Knight te moeilijk? Dan kun je via SharePlay de hulp van een andere gamer inroepen.

Het enige waar deze gegadigde over moet beschikken, is een PlayStation 4 met internetverbinding en een DualShock 4. Alle games die deze controller ondersteunen zijn compatible met SharePlay. Ontwikkelaars hoeven niets extra's te doen om hun games beschikbaar te maken voor de service: het gebeurt allemaal automatisch.

Opvallend is dat degene die dus de game overneemt niet een exemplaar van het spel hoeft te bezitten. Hierdoor kun je, wanneer een vriend bijvoorbeeld een avondje uit gaat, een spel spelen via zijn PlayStation 4. Hiervoor moet de console natuurlijk wel aan staan en moet je uitgenodigd zijn, maar het is een mogelijkheid. Degene die de vriend uitnodigt kan overigens niets anders doen dan meekijken. De service vraagt dermate veel van je PS4 dat andere activiteiten uitgesloten zijn.

Mocht je veel via SharePlay gaan spelen, dan kun je gebruik maken van de optie om je speelsessie bij anderen op te slaan op je eigen PS4 als save data. Hierdoor kun je, wanneer je besluit zelf het spel aan te schaffen, verder gaan waar je gebleven bent toen je die ene vriend uit de brand hielp.

Of het allemaal zo rooskleurig zal zijn als Sony aankondigt is nog maar de vraag, maar deze  'mini PlayStation Now', zoals Yoshida het zelf noemt, lijkt veel potentie te hebben.

0 reacties op "Deel al je games met vrienden via SharePlay op de PS4"