Deep Silver wil meer Metro games maken

Metro: Last Light
17/05/2013
First-person shooter, Survival horror
ja
PC, PlayStation 3, Xbox 360

Metro: Last Light was geen kassasucces, ondanks het feit dat het de verkoopaantallen van Metro 2033 verpletterde. Dit was blijkbaar genoeg voor Deep Silver, de nieuwe eigenaar van de IP, om naar een vervolg te kijken.

Dr. Klemens Kundratitz, CEO van Deep Silver verklaarde dit in een interview met Joystiq. ''Het was een hele positieve ervaring. Ik ben heel blij dat die IP binnen gehaald hebben. Hoewel het lanceerde in een rustige periode op de game kalender, kreeg het nog steeds een hoop attentie. Onze ambitie is om absoluut dit merk voort te zetten en in een volgende fase een bredere doelgroep aan te spreken.''

Kundratitz benadrukt wel dat dit op geen enkele manier de aankondiging van een vervolg is. Deep Silver heeft namelijk enkel de gamerechten en niet de verhaalrechten in handen. Hiervoor moet het onderhandelen met Dmitry Glukhovsky, welke de boeken schreef waarop het gebaseerd is.

''Het is waar dat je voor een licentiegame moet schakelen met de licentiehouder. In dit geval is dat Dmitry Glukhovsky en hij is een goeie gast. Hij genoot van de game en zijn succes en we hebben een goede relatie. Hij was een geweldige toevoeging. Hij was erg positief over het bijdragen aan de laatste game en ik denk dat hij een actieve rol kan spelen bij wat er nog gaat komen,'' aldus Kundratitz.

Bron: Joystiq

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner