hotness 0
News

Destiny breekt records in het Verenigd Koninkrijk

Gepost door

Vorige week lanceerde Destiny voor de PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One en Xbox 360. De MMO FPS, zoals de game door velen wordt betiteld, kampt met wisselvallige reviews. Niet iedereen is even overtuigd door de game, maar dat lijkt voornamelijk te komen door het feit dat men niet weet in welk hokje het de game moet plaatsen. In het Verenigd Koninkrijk is men in ieder geval razend enthousiast.

De game vloog daar namelijk over de toonbank en dat resulteerde in records. Destiny is tot op heden namelijk de grootste nieuwe IP die ooit in het Verenigd Koninkrijk werd gelanceerd. Voormalig recordhouder Watch Dogs werd zo geklopt.

Sony's PlayStation 4 is de grootste aandeelhouder met 46% van de verkochte exemplaren. Op de voet volgt de Xbox One met 36% van de verkochte exemplaren. De Xbox 360 nam 14% op zich en de PlayStation 3 was hekkensluiter met 4%. De verkoopcijfers van de PS4-versie hadden ook te maken met de nieuwe hardwarebundels, waaronder een witte PS4. Toevallig genoeg zorgen Microsoft en PlayStation voor een 50/50 in totale verkoopcijfers met hun consoles. Digitale exemplaren werden echter niet meegerekend.

De verkoopcijfers van afgelopen week zagen er uiteindelijk zo uit:

  1. Destiny
  2. The Sims 4
  3. Watch Dogs
  4. Call of Duty: Ghosts
  5. The Last of Us: Remastered
  6. Minecraft: Xbox 360 Edition
  7. NHL 15
  8. Plants Vs Zombies: Garden Warfare
  9. Minecraft: PlayStation 3 Edition
  10. Naruto Ultimate Ninja Storm Revolution

0 reacties op "Destiny breekt records in het Verenigd Koninkrijk"