hotness 0
News

Deze Pokémon: GO-speler is zo goed, dat Niantic dacht hij een cheater was

Gepost door

De Pokémon: GO-hype lijkt langzamerhand wel over zijn hoogtepunt heen. Desondanks is de game echter nog zeer populair. Niantic hoopt dat ook zo te houden, door onder andere cheaters, die game eerder voor andere vergalde, hard aan te pakken.

Dit weekend bleek echter dat hun anti-cheatsysteem verre van perfect is, toen Jimmy Derocher tijdens een livestream op Twitch onterecht een ban ontving tijdens een poging om 1.000.000. XP te krijgen binnen 24 uur. Zijn reden? Hij had het eerder in een weekend gedaan om te bewijzen dat het kon en wilde nu kijken of dit sneller kon.

''We plaatsten in-game lures op tien Pokéstops in een 0.2 mijl loop, welke we opnieuw en opnieuw liepen. Mensen noemen het ook wel Jimmy's loop,'' aldus Derocher.

Na dertien uur had Derochter met bovenstaande plan al 600.000 XP verzameld en dus leek zijn doel in zicht. Maar toen ging het mis. Alle Pokémon rende weg, ongeacht welke het was, hun CP-level en welke balls hij gebruikte. Dit is ook wel bekend als een soft-ban, een maatregel die Niantic gebruikt tegen cheaters. Blijkbaar dachten zij ook dat zijn huidige prestatie niet menselijk mogelijk was.

Derochter had al snel door wat er aan de hand was en had dit ook wel zien aankomen. Hij had voor de start van de stream nog een bericht gestuurd naar Niantic om ze te informeren, om zo te voorkomen dat dit zou gebeuren. Helaas heeft dit niet mogen baten.

''In zekere zin probeerde ik Niantic te bewijzen dat hun limiet feitelijk spelers treft die efficiënt spelen. Ik ben een beetje een hardcore gamer en ik speel enigszins efficiënt, maar het punt is dat ik geen 24 uur lange ban zou moeten krijgen in de helft van die tijd. Bots zijn veel efficiënter dan mensen zijn, en ik denk dat de effectieve soft ban er maar snel ingestopt is, waardoor het meer spelers treft dan ik denk dat ze verwachtte.''

Derochter heeft zijn doel hierdoor natuurlijk niet gehaald, noch heeft hij de stream afgemaakt, al komt dit niet door een gebrek aan inzet. Zelfs Pokémon die weg rennen en het draaien van Pokéstops geven immers XP. Dit is echter zo minimaal, dat hij na anderhalf uur slechts 25.000 XP kon verzamelen en hij het noodgedwongen voor gezien moest houden. Het geld dat hij in de gespeelde tijd heeft opgehaald, zal worden gedoneerd aan een goed doel.

 

0 reacties op "Deze Pokémon: GO-speler is zo goed, dat Niantic dacht hij een cheater was"