hotness 0
News

Deze populaire Fallout 4-mod geeft je nieuwe muziek middels onzichtbare katten

Gepost door

Voor iemand zoals mij, die nog geen stickman-game zou kunnen programmeren, zijn game-ontwikkelaars en modders wonderwerkers. Zelfs zij lopen echter tegen limieten aan, waardoor ze soms creatief moeten omspringen met de beschikbare opties om het gewenste resultaat te krijgen.

Een goed voorbeeld hiervan is een Fallout 4-mod genaamd Old World Radio: Boston, die ruim dertig nieuwe radiostations aan de game toevoegt. De mod is met meer dan 300.000 downloads behoorlijk populair en heeft zelfs professionele voice actors tussen de nummers door. 

Met zoveel gebruikers zullen er altijd mensen zijn die onverwachte bugs tegen komen, waarvan er eentje wel heel bijzonder was. Een gebruiker van de Old World Radio-mod meldde namelijk dat hij bij gebruik van de mod werd verrast door een onsterfelijke kat die uit het niets verscheen. En wat blijkt? Dat is onderdeel van hoe de radio werkt!

Een van de makers van de mod, die online door het leven gaat als cdante, had hier het volgende over te zeggen tegen de melder van de bug: ''Om het een en ander op te helderen, ik spawn een onzichtbare, stille kat vijfhonderd units achter de speler als een inactief radiostation naar een ander nummer gaat. De kat werkt als een settlement radio receiver en zijn rol is om de inactieve radio bezig te houden zodat hij doorgaat naar het volgende nummer,  zelfs als je naar een ander station aan het luisteren bent. Net als bij een settlement receiver als die nabij de speler is. In normale omstandigheden maakt de kat geen geluid, hij is stil, hij is onzichtbaar en hij wordt verwijderd na drie seconden.

In zeer zeldzame gevallen ontstaat een bug bij sommige stations wanneer je de mod de eerste keer installeert, waardoor het op rap tempo katten gaat spawnen. Dat is wat je ervaren hebt. Ik heb deze versie van de mod bijna twee weken getest en ben een keer tegen dit probleem aangelopen. En op het moment dat ik alle stations in mijn pipboy had geactiveerd, loste het zichzelf op.''

Probeer overigens maar niet zelf om de katten des doem op te roepen. De nieuwste versie van Old World Radio: Boston heeft de bug gerepareerd.

 

0 reacties op "Deze populaire Fallout 4-mod geeft je nieuwe muziek middels onzichtbare katten"