hotness 0
News

Deze speler verzamelde alle Pokémon van X & Y zonder een badge te behalen

Gepost door

Pokémon-spelers vinden steeds weer nieuwe manieren om zichzelf uit te dagen. Twitch Plays Pokémon is hiervan natuurlijk het bekendste voorbeeld, maar ook de permadeath Rattata-uitdaging wist onze aandacht te trekken. En nu hebben we er weer een.

Matthew Johnson is er namelijk in geslaagd om de regionale Pokédex van Pokémon X in zijn geheel te vullen zónder ooit een badge te halen. Geen grote opgave natuurlijk als je gewoon een tweede game hebt of alles met vrienden ruilt, en daarom stelde hij een set regels op:

  1. Hij mocht niet met zichzelf ruilen
  2. Hij mocht niet meer dan tien Pokémon met een persoon ruilen
  3. Geen cheatdevices of andere externe hulp
  4. Gehackte Pokémon via een ander persoon tellen niet

''Ik begon klein, met het vangen van alle Pokémon rondom Santalune,'' aldus Johnson tegenover Kotaku. ''Daarna begon ik deze Pokémon te trainen en te onderzoeken hoe en wanneer ze evolueren.'' Alleen dat al klinkt als een gigantische klus, want sommige Pokémon, zoals Pidgeotto, evolueren pas na level dertig, het level tot waar Pokémon naar een trainer zonder badges luisteren. Pokémon die voor de eerste gym verschijnen leveren bovendien nauwelijks XP op, aangezien ze maximaal level zeven zijn.

De rest van de Pokémon heeft Johnson gekregen via het wonder trade network, waar hij vooral de standaard Zigzagoons en Pidgeys kreeg. De aanhouder wint echter en zo nu en dan kreeg hij een Pokémon die hij nog niet had. Deze strategie bracht echter op de lange duur problemen met zich mee.

''Ik zat krap en in het begin zijn Pokéballs niet goedkoop,'' zei Johnson. ''Dus ik ging vooral voor Fletchlings van een laag level, of Pidgeys. Dan ruilde ik die via wonder trade, en als ik een Pokémon kreeg die ik al had, ruilde ik weer verder. Soms moest ik vijftien tot twintig keer ruilen, voor ik iets goeds of bruikbaars kreeg.''

Johnson schat dat hij ongeveer zevenduizend keer geruild heeft via wonder trade, een aantal dat nog veel hoger had kunnen liggen als hij niet zelf de nuttige Pokémon die hij kreeg getraind had in dat veldje met Pokémon van onder level acht.

Na een jaar leek het einde nog niet in zicht en begon Johnson de moed te verliezen. ''Ik begon de hoop kwijt te raken. Ik zat zonder in-game geld, zonder Pokéballs en had nog maar een Pokémon om via wonder trade te ruilen.'' Johnson besloot toen om het slimmer aan te pakken en schreef zich in voor Pokémon Global Link, een programma van The Pokémon Company dat spelers beloont voor het online ruilen van Pokémon en het spelen van minigames.

Hierdoor kreeg hij dingen zoals evolutiestenen, happiness berries, Pokéballs en rare candies, die hem allen bijgestaan hebben in zijn missie om een badgeless master te worden. Hiernaast gebruikte hij events bij retailers als GameStop en een reddit-forum om de zeldzamere wezens bij elkaar te krijgen.

Met dit alles slaagde Johnson erin om zijn Pokédex beetje bij beetje te vullen en na twee jaar was er nog maar een Pokémon te gaan: Vanilluxe. Het magische moment waarop hij deze krijgt, kun je zien in de video hieronder.

           

0 reacties op "Deze speler verzamelde alle Pokémon van X & Y zonder een badge te behalen"