hotness 0
News

Digital Foundry: ''Breath of the Wild 2 oogt te goed voor Switch''

Gepost door

Recentelijk kwam het spijtige nieuws dat The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 uitgesteld zou worden naar volgend jaar. Met het nieuws kregen we nieuwe gameplay-beelden, die het leed een beetje zouden moeten doen verzachten. Maar bij de heren van Digital Foundry deden ze vooral alarmbellen laten rinkelen.

Voor wie Digital Foundry niet kent; deze heren analyseren videogames op het technische vlak, vergelijken verschillende versies met elkaar en kijken uitgebreid naar nieuwe hardware-innovaties. Daar zijn ze zo goed in, dat ze samenwerken met Eurogamer.

Dus wanneer Alex Battaglia van Digital Foundry in hun wekelijkse aflevering zegt dat de beelden die we zagen van Breath of the Wild 2 niet van een Nintendo Switch kunnen komen, heb je direct onze interesse. De reden waarom Alex vermoedt dat de game draait op een Switch Pro of zelfs Switch 2 is tweeledig. Allereerst is daar het feit dat de game perfecte anti-aliasing laat zien, iets waar zelfs de Xbox Series X het soms zwaar mee heeft. Aannemen dat de Switch uit 2017, die toen al op verouderde hardware draaide, dit kan doen, is daarom niet logisch en wijst op sterkere hardware dan het huidige model heeft. Voeg daar aan toe dat de volumetric clouds niet verdwijnen wanneer Link ze benaderd, iets wat erg lastig zou zijn op de Switch, en wederom lijkt de komst van een Switch Pro of opvolger een logische conclusie.

Natuurlijk is het mogelijk dat de beelden gewoon niet van een Switch komen. Onder andere Sony en Ubisoft kwamen al eens onder vuur te liggen toen ze respectievelijk Killzone en Watch_Dogs veel mooier voorstelden dan ze daadwerkelijk waren. Maar Nintendo haalt doorgaans niet dit soort stunts uit. Bovendien zou het, als ze dat wel wilden doen, niet logisch zijn om dat te doen bij een kleinschalige aankondiging als dit. Desondanks blijft het bij speculatie tot de grote N zelf iets laat weten.

0 reacties op "Digital Foundry: ''Breath of the Wild 2 oogt te goed voor Switch''"