hotness 0
News

Discutabel onderzoek voorspelt een afgang voor de Xbox Series

Gepost door

Een discutabel onderzoek van Rise at Seven geeft aan dat de wereld meer snakt naar Sony's PlayStation 5 dan de Xbox Series van Microsoft. Hiervoor zijn ze de samenwerking aangegaan met winkelketen GAME en zijn ze met Google search data en het online marktaandeel van de elektronicagiganten aan de slag gegaan. De conclusie is schokkend: de Xbox Series zal flink het onderspit moeten delven.

Volgens het onderzoek bezit PlayStation momenteel 84% van de markt. Het zou gaan om 148 van de 161 landen. Slechts 13 landen zijn in het voordeel van Xbox, zo blijkt. Zelfs in de Verenigde Staten, voorheen onneembaar gebied voor PlayStation, lijkt men meer naar Sony's spelcomputer te neigen dan naar de Xbox van eigen grond.

Onderstaande afbeelding geeft weer dat Sony in haar handen mag wrijven. Zoals de titel al zegt, is het onderzoek discutabel. Het is ontzettend lastig om op zo'n grote schaal een onderzoek te doen. Voor wie zelf wil uitzoeken of er enige kern van waarheid in zit, raden wij aan om de link in de bron van dit artikel te volgen. De journalist in kwestie doet er in ieder geval alles aan om geloofwaardig over te komen met data.

0 reacties op "Discutabel onderzoek voorspelt een afgang voor de Xbox Series"