hotness 0
News

Disney stopt met het uitgeven van games en sluit ontwikkelaar achter Disney Infinity

Gepost door

Disney heeft bekend gemaakt per direct te stoppen met het uitgeven van eigen games, maar in plaats daarvan enkel licenties te gaan verschaffen voor andere uitgevers om games te maken. Het gevolg daarvan is dat Avalanche Software achter Disney Infinity wordt gesloten.

De reden voor de transitie is de stagnerende groei van de zogenaamde 'Toys to life' markt waarin de serie zich bevond. Disney meldt dat mede door de hogere ontwikkelkosten de stekker uit Disney Infinity wordt getrokken, waarvan in augustus het derde deel nog voor uitkwam. Drie nieuwe characters uit Alice Trough the Looking Glass zullen deze maand nog verschijnen om in juni af te sluiten met de Finding Dory Playset.

Hiermee stapt Disney dus over van games maken waarin net als Amiibo poppetjes tot leven worden gebracht in games gebaseerd op hun films, naar alleen licenties verlenen. Dit laatste doet het bedrijf natuurlijk al jaren, waarvan de Star War-licentie met zeker zes nieuwe games in ontwikkeling de meest belangrijke is.

0 reacties op "Disney stopt met het uitgeven van games en sluit ontwikkelaar achter Disney Infinity"