Disney trekt de stekker uit Marvel Heroes

04/06/2013
niet beschikbaar
ja
niet beschikbaar

Marvel Heroes, een free-to-play dungeon crawler met de helden uit het Marvel-universum, zal 2018 niet meer mee gaan maken. Disney en ontwikkelaar Gazillion hebben besloten hun samenwerking stop te zetten en de game uit de lucht te halen.

Het nieuws dat Marvel Heroes stopt zal niet geheel als een verrassing komen voor de fanatieke spelers. De wekelijkse updates die al sinds de launch trouw wekelijks verschenen schitterden immers al een maand in afwezigheid, terwijl er helemaal niets gedaan was voor Thor: Ragnarok en Halloween. Ook de Gladiator Thor Pack, die op 27 oktober 2017 had moeten verschijnen, was in geen velden of wegen te bekennen, zonder dat hierover tekst en uitleg werd gegeven door de  twee community managers die net zo plotseling verdwenen leken.

Navraag van Kotaku leerde dat Gazillion het afgelopen jaar al drie keer personeel de laan uit stuurde, terwijl sommige mensen afgelopen week werden verzocht niet naar kantoor te komen. Het personeel van de ontwikkelaar zag de bui dan ook al hangen. Een medewerker, die wenst anoniem te blijven, liet de website weten dat hij afgelopen maanden aan features had gewerkt, maar dat hij er weinig vertrouwen in had dat die ooit het levenslicht zouden zien. Een vermoeden dat helaas dus juist bleek.

Volgens Jeff Donais van Gazillion is de onfortuinelijke breuk absoluut niet te wijten aan de inzet van het personeel. In een verklaring aan Kotaku geeft hij aan dat ''De ontslagen absoluut niet de schuld zijn van de interne mannen en vrouwen die daadwerkelijk aan de game zelf werkten of de klanten bedienden. Mensen zagen hun familie niet zoveel als dat zou moeten of offerden hun gezondheid op om een tachtigurige werkweek te draaien als een belangrijke patch deadline naderde. Het patch-schema was, voornamelijk toen de focus op pc lag, compleet gestoord.''

Marvel zelf was minder vocaal over de gehele situatie, maar kwam enkel met een vrij neutrale verklaring: ''We vinden het spijtig om jullie te moeten informeren dat we onze relatie met Gazillion Entertainment beëindigd hebben en dat de Marvel Heroes games zullen sluiten. We willen onze dank aanbieden aan de spelers die onderdeel uitmaakten van de Marvel Heroes community en zullen verdere updates aanbieden als ze beschikbaar zijn.''

Marvel Heroes zal tot de beëindiging nog wel minimaal één update krijgen, kondigt Gazillion op Twitter aan. Hiermee worden de microtransacties geblokkeerd.

 

 

Bron: Kotaku

Discord

Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner