Dit eSports-team bestaat volledig uit senioren

Ondanks wat menig mainstream media outlet beweert, zijn er bewezen positieve effecten aan het spelen van games. Kinderen leren er goed nieuwe dingen door, het helpt bij het ontwikkelen van hand-oog-coördinatie en dankzij online games is er ook een sociaal aspect.

Een groep die games opvallend hard omarmt heeft in recentere jaren, zijn senioren. Games als Wii Sports en Wii Fit staat vaak in verpleeghuizen, maar ook de woonkamers van pensioengerechtigden. Ook in Japan. Daarom zijn daar de Matagi Snipers in het leven geroepen, een eSports-team dat volledig uit bejaarden bestaat. En die worden ook nog eens reeds gesponsord!

Deze groep van acht tussen de 66 en 73 jaar werd gevormd uit 21 kandidaten en zal spoedig gaan livestreamen met verschillende games, waaronder Fortnite. De hoop is dat ze hierdoor goed genoeg worden om deel te nemen aan toernooien én als het even kan ze ook te winnen. Hiermee willen ze aandacht vragen voor al het goeds dat onze hobby mensen op leeftijd kan bieden en tegenwicht bieden aan negatieve stigma's die eraan kleven.

Discord

Hot
Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner