Dit heeft FIFA 21 op de PS5 te bieden!

FIFA 21
2020
Sport
ja
PC, PlayStation 4, Xbox One

Sony heeft op haar PlayStation Blog een update gegeven over wat FIFA 21 op de PlayStation 5 te bieden zal hebben. Het spel is al enige tijd uit op de huidige generatie consoles, maar er worden natuurlijk wel de nodige verbeteringen verwacht bij de upgrade die op 4 december verschijnt. Volgens EA Sports zal dit verschil zowel in het audiovisuele aspect als bij de gameplay merkbaar zijn. Wij hebben de updates voor je op een rijtje gezet!

DualSense

Uiteraard wordt er gesproken over de DualSense controller, die in haar eerste weken van bestaan een positieve indruk lijkt te hebben achtergelaten. De vraag is natuurlijk hoe we dat in FIFA 21 terug gaan zien. Volgens de ontwikkelaar zul je de haptische feedback ervaren bij een last-minute block in de zestien of het raken van de lat. Daarnaast zal ook een krachtig schot anders aanvoelen dan een subtiel wippertje. Ook zullen de triggers moeilijker ingedrukt kunnen worden wanneer spelers vermoeid zijn. Sprinten gaat dan immers niet meer zo gemakkelijk.

Activity Cards

In het PlayStation Home Screen zul je Activity Cards zien, die direct je favoriete modus inlaadt. Hierdoor kun je veel sneller een wedstrijd starten dan je gewend bent. Dit heeft natuurlijk wel gevolgen voor degene die het wel lekker vonden om even in de pre-game arena te schieten!

Grafische vooruitgang

Volgens EA Sports is er een groot verschil merkbaar. Zowel spelers als stadions zullen er beter uitzien. Met een nieuw systeem voor belichting (LiveLight Rendering) worden realistische omgevingen tevoorschijn getoverd. Dit systeem zorgt ook voor meer details bij spelers, zoals haar en spieren.

Naast deze verbeteringen zullen de filmpjes voor, tijdens en na de wedstrijd van een hoger niveau zijn en meer variëren. Met Responsive Multi-Touch Animations zijn er meer dan 700 nieuwe animaties aan het spel toegevoegd. Iets wat je meer controle zou moeten opleveren.

PS4 en PS5 zijn één

Wanneer je alle progressie die je hebt geboekt in de PS4-versie van FIFA 21 wilt overzetten naar de PS5-versie, dan is dat geen enkel probleem. Ook jouw opgebouwde Ultimate Team kan gewoon worden overgezet naar de nieuwe console. Dit kan nog tot de lancering van FIFA 22, dus je hebt nog even!

Bron: EU PlayStation Blog

Discord

Hot
Enquête
Veel
27%
Best veel
47%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 45 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner