Dit zijn de demo's die je niet wilt missen in het Steam Game Festival

Nu het Steam-festival in volle gang is, is de inbox van GameQuarter nogal...over aan het lopen. Ontwikkelaars en uitgevers zijn natuurlijk trots op de spellen die ze maken en willen dat mensen hun demo's spelen.¬†Maar omdat onze tijd maar beperkt is, kunnen we geen compleet nieuwsbericht wijden aan elke demo. Daarom hebben we deze lijst gemaakt, die wordt ge√ľpdatet naarmate we ons inbox doorspitten.

#Funtime - Quantum Astrophysicists Guild

Felle kleuren, snelle actie en zo veel kogels. Dat is #Funtime in een notendop. Maar doet het zijn naam ook eer aan? Ontdek het zelf.

De demo is hier beschikbaar.

Ageless - Team17

Wanneer je een vijandelijke wereld probeert te doorkruisen, is elk wapen en elke vaardigheid meegenomen. Maar slechts weinig zijn zo veelzijdig als die van Kiara. Deze eenzame heldin kan zowel fauna als flora gebruiken om in leven te blijven en maakt daar ook dankbaar gebruik van.

De demo is hier beschikbaar.

Breakpoint - Quantum Astrophysicists Guild

In een bullet hell game heb je een schip waarin je probeert te overleven. Dat is vrij standaard. Maar niet in Breakpoint. Daarin gebruik je geen wapen, nee, je bént het wapen. Tot je breekt teminste...

De demo is hier beschikbaar.

Cartel Tycoon - tinyBuild

Run je eigen drugskartel in deze wel heel bijzondere tycoon-game van indie-uitgever tinyBuild. Zorg voor waren en vraag op de straat, maar pas wel op. Want ook in de onderwereld vangen hoge bomen op den duur veel wind.

De demo is hier beschikbaar.

Deleveled - Quantum Astrophysicists Guild

Hoe voltooi je een platform-game waarin je geen springknop tot je beschikking hebt? Dat is een hele goede vraag, maar je hoeft er niet over te denken. Het antwoord is voor handen met de demo van Deleveled.

De demo is hier beschikbaar.

Exit Limbo - IndieGala

Uitgegeven door webwinkel IndieGala is Exit Limbo een ode aan de beat 'em ups van weleer, maar ditmaal met wel erg gespierde dieren en wat platformen in de mix gegooid.

De demo is hier beschikbaar.

For the People - 101XP

Als de burgemeester van een klein dorp is het aan jou hoe je de boel wil runnen. Ga je voor eigengewin of stel je het volk voorop? Daarop hoef je niet te antwoorden, want je kan het laten zien in de demo.

De demo is hier beschikbaar.

Forge and Fight - Flamebait Games

Bouw je eigen wapens en ga de strijd aan met andere spelers in twee maps en vier modi. Natuurlijk is dit slechts een voorproefje van wat gaat komen, maar Flamebait Games verzekerd ons dat je hiermee al een goed idee hebt van wat je dan kunt verwachten.

De demo is hier beschikbaar.

Freshly Frosted - Quantum Astrophysicists Guild

Ik hoop dat je honger hebt, want van deze demo krijg je diabetes. Puzzel je door mierzoete levels om de donutfabriek draaiende te houden.

De demo is hier beschikbaar.

Genesis Noir - Fellow Traveller

Zie hoe het universum tot stand komt wanneer Goden met elkaar botsen en zoek naar de manier om je liefde te redden in dit abstracte zwart-witte avontuur.

De demo is hier beschikbaar.

Going Under - Team17

Stage lopen is vaak niet bepaald een leuke activiteit, maar geen enkele stage is zo bizar of gevaarlijk als die in Going Under. Stap in de schoenen van Jackie en verken kerkers om je bedrijf draaiende te houden.

De demo is hier beschikbaar.

Gravity Heroes - Studica Solution

Ren over muren en het plafond, grijp futuristische wapens en maak je klaar om de mensheid te verdedigen tegen de machines die dreigen het te onderwerpen.

De demo is hier beschikbaar.

Greak: Memories of Azure - Team17

Als je niet sterk genoeg bent om te vechten, rest je niets anders dan om te vluchten. Kruip in de huid van Greak, Raydel en Adara en werk samen om de invasie van de Urlag af te slaan.

De demo is hier beschikbaar.

Hammerting - Team17

Er is een oorlog gaande en een groot kwaad dat verslagen moet worden. Ditmaal ben jij echter niet degene die het moet beslechten. Duik de mijnen in, delf grondstoffen en voorzie de troepen van de uitrusting die ze nodig hebben om de wereld te redden.

De demo is hier beschikbaar

Hyperbrawl Tournament - Milky Tea Studios

Snowboarden, bungeejumpen en skydiven zijn slechts enkele sporten die wij als extreme classificeren. Maar ze zijn niets in vergelijking met Hyperbrawl Tournament, een geweldadige combinatie tussen handbal en boksen, wiens demo je nu kunt proberen.

De demo is hier beschikbaar.

Kaze and the Wild Masks - SOEDESCO

Herbeleef de jaren '90 met een klassieke platformer in een modern jasje. Geen groots drama of uitgebreid plot, maar een red iemand-avontuur in twee dimensies.

De demo is hier beschikbaar.

Kur - Quantum Astrophysicists Guild

Ervaar een letterlijke blast from the past met FPS Kur en schoot robots terug naar de schroothoop in deze demo.

De demo is hier beschikbaar.

Mars Horizon - Auroch Digital

Een game waarin je de leiding krijgt over een ruimtevaartorganisatie en een raket moet bouwen om ons zonnestelsel te verkennen. Spelers kunnen Era 1 van de verkenningsfase voorspelen met drie organisaties en daarbij hun basis en raketten bouwen. Inhoudelijk is de demo een kleinere versie van de beta.

De demo is hier beschikbaar.

Metamorphosis - All In! Games

We dromen er allemaal wel eens van dat we iets anders zijn dan onszelf, maar wat Gregor gebeurd in Metamorphosis had geen van ons in gedachte. Want wanneer hij ontwaakt, is hij veranderd in een insect. Lukt het jou om te ontrafelen hoe dit zo gekomen is?

De demo is hier beschikbaar.

Milky Way Prince: The Vampire Star - Santa Ragione

Ontdekken dat je op je eigen geslacht valt is voor menig persoon een lastig moment, maar soms wordt het niet makkelijker eens deze grens overschreven is. Zo ook in Milky Way Prince, waar een relatie tussen twee mannen vervalt in misbruik, geweld en mentale problemen die zich uiten in abstracte belevingen van onze hoofdpersoon.

De demo is hier beschikbaar.

Monster Crown - SOEDESCO

Keer terug in de tijd met dit 16 bit avontuur dat nog het meeste doet denken op een liefdeskind tussen The Legend of Zelda en Pokémon. En goed nieuws als de demo bevalt! De game verschijnt volgende maand al.

De demo is hier beschikbaar.

Neon in Abyss - Team17

Een bullet hell waarin de kogels soms gemaakt zijn van felle kleuren en waarin muziek een belangrijke rol speelt. Dat is Neon Abyss is een notendop.

De demo is hier beschikbaar.

Paradise Killer - Fellow Traveler

√Č√©n moord, een eiland en een detective. Kruip in de schoenen van Lady¬†Love en los dit macabere mysterie op.

De demo is hier beschikbaar.

Paradise Lost - All In! Games

Wat doe je als een twaalf jarig kind wanneer je midden in het bos stuit op een mysterieuze bunker? Hem verkennen natuurlijk! Zelfs al is die gevuld met Nazi-symboliek. Wie weet immers welke geheimen je ontrafelt.

De demo is hier beschikbaar.

Redneck Ed: Astro Monsters Show - 101XP

Neem deel aan een intergalatische ruimteshow en vecht tot de dood tegen de lelijkste en bizarste monsters die dit universum te bieden heeft, terwijl je geniet van een visuele stijl die nog het meeste doet denken aan een zaterdagochtendtekenfilm.

De demo is hier beschikbaar.

Rise of Humanity - Cybernetic Walrus

Verzamel kaarten en ga op missies in deze bijzondere mengeling van een tactical RPG en een card collectible-game. En wees voorzichting, want gevallen teamleden komen niet terug.

De demo is hier beschikbaar.

Rogue Heroes: Ruins of Tasos - Team17

Trommel drie vrienden op en baan je een weg door willekeurig samengesteld wereld waarin slechts een ding zeker is: alles en iedereen die niet in een dorp verblijft wil je omleggen.

De demo is hier beschikbaar.

Sail Forth - Quantum Astrophysicists Guild

Grijp je laarzen! De zeven zee√ęn wachten op je in de demo van Sail Forth. Dus bouw je eigen schip en bescherm het tegen piraten gedurende het Game Festival.

De demo is hier beschikbaar.

Space Otter Charlie - Quantum Astrophysicists Guild

Een otter in de ruimte? Dat klinkt als een niet al te strak plan. En dat blijkt. Neem daarom de controle en red Charlie en zijn team van een dood in gewichtsloosheid.

De demo is hier beschikbaar.

Suzerain - Fellow Traveler

In For the People mocht je al een dorp besturen, maar Suzerain zet de volgende stap. Trek het maatpak van President Rayne aan en leid Sordland in een glansrijke toekomst. Of vernietig het van binnenuit.

De demo is hier beschikbaar.

Tears of Avia - PQube

Krab die tactische jeuk met de demo van Tears of Avia. Deze turn-based tactical role-playing game plaats je midden in een oorlog waarin je nog geen kant gekozen hebt. Maar dat zal je uiteindelijk wel moeten doen...

De demo is hier beschikbaar.

The Ambassador: Fractured Timelines - Quantum Astrophysicists Guild

Laat het screenshot hieronder je niet misleiden. The Ambassador is géén action-adventure. Wat het wel is, is een twin stick shooter. Maar wel een met een gimmick: het stoppen van de tijd.

De demo is hier beschikbaar.

The Last Spell - The Arcade Crew

De mensheid is bijna gevallen, de overlevenden hebben zich verenigd in één stad die wordt beschermd door de sterkste helden die ons volk heeft voortgebracht. Maar gaat dat genoeg zijn? Daar komen we maar op een manier achter.

De demo is hier beschikbaar.

The Survivalists - Team17

The Escapists ontmoet het survival-genre in deze koddige kijk op een van de meest veelzijdige genres. Vecht, verzamel, bouw en ren om het licht van de volgende dag te mogen zien.

De demo is hier beschikbaar.

The Unexpected Quest - PQube

Zie in deze demo zelf hoe Rionix adventure, strategy, constructen en management met elkaar vermengd voor een avontuur waar jij zowel op grote als kleine schaal centraal bent voor succes.

De demo is hier beschikbaar.

The Way of Wrath - Animmal

''The Way of Wrath is voortgekomen uit onze liefde voor oldschool RPG's,'' vertelt Animmal medeoprichter Dato Kiknavelidze. ''We hebben alles genomen wat we bewonderden in klassieke RPG's, waaronder een interactief verhaal, tactische combat en een handgemaakte wereld en hebben er nieuwe elementen als survival en fort management doorheen gemixt, waarmee we onze unieke kijk op het genre gemaakt hebben. We zijn extreem opgewonden om spelers uit te mogen nodigen in de Northern Lands van Thein in deze beta, die ons zal helpen met het vormen van de game voor de release in Steam Early Access later dit jaar.

De demo is hier beschikbaar.

Togawa: Among Shadows - Noodlecake

''We wilden een vloeiend arcade actiespel maken waarin spelers zich tegelijkertijd krachtig en kwetsbaar voelen,'' vertelt Ryan Granville, Producer. ''Towaga: Among Shadows is een unieke mix waarin je superkrachtige wapen krijgt, maar wel op een plek gebonden bent, waardoor je het gevoel krijgt van een laatste gevecht. We hebben toen vrije vliegsecties toegevoegd om spelers het gevoel van variatie te geven terwijl ze tussen deze standen wisselen. Je krijgt een voorproefje van beide in deze demo.''

De demo is hier beschikbaar.

Truck Driver - SOEDESCO

Soms zegt een naam alles wat je moet weten: Truck Driver zet je achter het stuur van een metalen zwaargewicht om producten van plek A naar plek B te brengen. En als je het goed doet, verdien je er ook nog wat mee.

De demo is hier beschikbaar.

Unsouled - PQube

Maak je vingers los en zorgt dat je gedronken hebt, want de demo van Unsouled die je nu kunt downloaden geeft je geen moment rust. Niet verrassend, gezien promotiemateriaal telkens benoemd hoe snel de combat wel niet is.

De demo is hier beschikbaar.

Windjammers 2 - Dotemu

Windjammers is terug met een nieuwe frisbee-game vol belachelijke superaanvallen en kleurrijke aanvallen die van zelfs zoiets simpels als een plastic schijf gooien een waar audiovisueel spektakel maken.

De demo is hier beschikbaar.

Heb jij meer goede demo's gespot? Laat het ons weten!

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties

Games Headliner