DLC voor Duke Nukem Forever aangekondigd

Duke Nukem Forever
10/05/2011
First-person shooter
ja
PC, PlayStation 3, Xbox 360

Gearbox Software heeft de eerste DLC voor Duke Nukem Forever aangekondigd. Deze bestaat uit vier nieuwe multiplayer mappen.

Duke Nukem Forever is een game die meer door diens voorgeschiedenis potten breekt dan door het afgewerkte product (het product was dan ook niet bijster afgewerkt). De humor in de game komt voornamelijk van het personage van Duke zelf, en dit door het feit dat hij steevast andere games belachelijk maakt. Dat thema komt nu terug in de eerste DLC, getiteld "Hail to the Icons Parody Pack".

Vier nieuwe multiplayer maps staan gepland, en elke map spitst zich toe op het parodiëren van een andere game. Zo is er bijvoorbeeld "Call of Duke", een duidelijke persiflage van de populaire Call of Duty reeks. Ook staan er drie nieuwe multiplayer modi op de planning. Wie meer wil weten, kan terecht bij de officiële aankondiging op het Gearbox forum. Deze DLC zal voor alle platformen beschikbaar gemaakt worden, en dit ergens in de herfst.

De vraag blijft natuurlijk in hoeverre DLC nog verschil zal uitmaken voor Duke Nukem Forever, aangezien de game allerminst hoge toppen scheert. Gearbox Software blijft achter hun project staan, maar het lijkt erop dat ze trachten een zinkend schip op te lappen.

Bron: Game Informer

Reacties

David Dejaeghere (Q Administrator) op Woensdag 27 juli 2011 om 13:42

more Duke = more fun :p
Geen idee of je het een zinkend schip kan noemen. DNF heeft nu ongeveer een verkoopscijfer van 400 000 in aantal.

Joannes Truyens op Woensdag 27 juli 2011 om 14:51

Volgens de huidige maatstaf voor succes binnen AAA titels is dat al een mislukking. De toekomst zal uitwijzen in welke mate dat cijfer nog evolueert, maar zoals de review ook aantoont is het eerder een zin voor nostalgie dan de werkelijke kwaliteitsgraad van de game die de doorslag geeft.

David Dejaeghere (Q Administrator) op Woensdag 27 juli 2011 om 19:05

Dat klopt ja. Ik hoop dat ze zich herpakken en mogelijke opvolgers niet links laten liggen hierdoor. Gearbox heeft toch op zijn minst iets gedaan met de IP want het zag er voor de toekomst van Duke echt niet goed uit.

Discord

Hot
Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner