hotness 0
News

Dontnod's nieuwste game heet Tell My Why, plaatst transgender in de hoofdrol

Gepost door

Dankzij Captain Rainbow en Life is Strange heeft ontwikkelaar Dontnod zich bewezen als een competentie ontwikkelaar van door keuzes gedreven episodische action adventures. En dus blijven ze die voorlopig vrolijk maken. Het zal je dan ook niet verbazen dat Tell Me Why, een gloednieuwe game die gisteravond werd onthuld, een soortgelijke ervaring biedt als Dontnods vorige titels.

In deze game maken we kennis met een tweeling, Tyler en Alyson, die conflicterende herinneringen over hun moeilijke jeugd hebben. In de hoop sluiting te vinden reizen ze daarom af naar het huis waar ze opgroeiden, om te ontrafelen wat nu feit en wat precies een hersenspinsel is. Jij als speler speelt daar een centrale rol in.

Je zult door het verhaal heen de herinneringen van beide partijen zien en moet beslissen welke vanaf nu als dé waarheid worden beschouwd. Dit beïnvloedt vervolgens de manier waarop de tweeling met elkaar omgaat en hoe het verhaal zich gedurende de drie episodes zal ontwikkelen.

Waar Dontnod het met Life is Strange het reeds aandurfde om een homoseksueel karakter in de hoofdrol te plaatsen, zal Tell Me Why het onderwerp van transgenders aansnijden. Want hoewel je in de thumbnail hieronder duidelijk een mannelijk aangezicht ziet, zijn beide karakters geboren als vrouw. Deze transitie, en de gevoelens die erbij komen kijken, spelen een rol in het verleden van ons duo. Hiervoor heeft Dontnod samengewerkt met GLAAD om een zo waarheidsgetrouw mogelijke ervaring neer te zetten die niet vervalt in clichés.

De drie episodes van Tell Me Why moeten allen in de zomer van komend jaar verschijnen en zullen ook aangeboden worden via Xbox Game Pass.

           

0 reacties op "Dontnod's nieuwste game heet Tell My Why, plaatst transgender in de hoofdrol"