Dr. Disrespect is terug! Maar niet op Twitch

Na zes weken afwezig te zijn geweest na zijn plotselinge verbanning van Twitch is Guy ''Dr. Disrespect'' Beahm teruggekeerd naar de wereld van streaming. Donderdag verscheen een splash screen op YouTube, die na bijna 24 uur veranderde in een stream van de doc zoals we hem gewend zijn.

Bij zijn terugkeer werd bij begroet door ruim 400.000 kijkers; een aantal dat gaandeweg opliep tot iets meer dan een half miljoen. En die waren behoorlijk gul, daar de donaties tijdens de stream binnenliepen. Beahm claimde daarnaast dat ruim 15.000.000 mensen lid waren geworden van zijn Champion's Club, maar gezien zijn neiging om te overdrijven is het aannemelijker dat het om 15.000 mensen gaat. Desondanks is dit met $5 per lid per maand een inkomen van $45.000! Dat doen wij hem niet na.

In de stream beantwoordde Disrespect ook vragen van zijn kijkers en liet hij weten vooralsnog geen grote plannen te hebben en vooral te gaan improviseren. Maar natuurlijk wilde mensen vooral weten wat er nu gebeurd is met Twitch. Een antwoord daarop kregen we echter niet:

''Betreffende de ban: er zijn een hoop mensen die willen weten wat er gebeurd is. En raad eens: ik wil dat je me in de fucking ogen kijkt als ik dit zeg; ik wil echt dat je me in de ogen kijkt wanneer ik je dit vertel. We hebben nog altijd geen idee. We hebben geen benul. [...] Wat mij betreft hebben we niets gedaan wat een ban verdient, laat staan hoe ze ons verbannen hebben. Geen communicatie vooraf. Geen contact. Boem. Klaar!''

Hij haalt later ook aan dat sommige fans erg vocaal zijn over dat ze antwoorden willen, maar benoemd daarbij ook dat het om een erg luide minderheid gaat die willen dat ''iets slechts gebeurt''. Menig kijker reageerde hier niet bepaald positief op en gooide de chat vol met slogans als ''WE WANT ANSWERS''.

Dat Beahm voorzichtig is met uitspraken is iets wat hij zelf ook toegaf in zijn stream: ''Het laatste wat ik erover ga zeggen is: we moeten er slim mee omgaan, want je hebt het over een contract met een hoop geld. Dus laat de legal professionals doen wat ze moeten doen. Dat is het. Punt uit.''

Dat kijkers willen weten wat er nou gebeurd is, is overigens niet vreemd.¬†Het hele zaakje riekt aan alle kanten, daar elke normale procedure bij Twitch niet is gevolgd. Bronnen binnen het bedrijf, zoals het Twitch Partnership¬†Team, welke normaliter dit soort disputen afhandelt, geven te kennen niet¬† te zijn ge√Įnformeerd over deze stap of de redenering. Vermoedelijk omdat het bepaalde informatie binnendeurs wilt houden, waar het ondanks pogingen van onder andere Kotaku vooralsnog in geslaagd is. Het lijkt de streamer, die bij zijn terugkeer weer geheel de oude was, echter niet tegen te houden, daar zijn fans en sponsors hem niet hebben laten vallen.

Bron: Kotaku

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner