hotness 0
News

Driver: San Francisco krijgt controversiële DRM

Gepost door

Driver: San Francisco zal de veelbesproken DRM van Ubisoft meekrijgen, waarbij een continue internetverbinding noodzakelijk is.

Piraterij blijft een heikel punt op PC, en vele ontwikkelaars en uitgevers zoeken dat te remediëren aan de hand van een brede waaier aan strijdmiddelen. Ubisoft deed dit door een "digital rights management" systeem te implementeren waarbij diens games voortdurend data uitwisselen met servers om te garanderen dat het niet om gekopieerde versies gaat. Als de internetverbinding dan toch uitvalt, stopt de game automatisch. Hier kwam zo veel protest tegen dat Ubisoft besloot om dit systeem in te perken voor titels als Assassin's Creed: Brotherhood en Splinter Cell: Conviction.

Maar nu blijkt dat het aanstormende Driver: San Francisco zal terugkeren naar dit systeem. De praktijk wijst uit dat zelfs zo'n draconische maatregel weinig slaagkansen heeft, aangezien de eerste implementatie reeds enkele dagen na lancering doorbroken was door hackers. Een jammerlijke situatie voor PC gamers.

0 reacties op "Driver: San Francisco krijgt controversiële DRM"