hotness 0
News

EA over Bioware blunder

Gepost door

Electronic Arts heeft vandaag een officiĆ«le verklaring afgelegd over het fiasco van Bioware. Gisteren werd deze studio ernstig in verlegenheid gebracht nadat een medewerker een belachelijk positieve recensie van Dragon Age II had geplaatst.

Een van de passages uit deze recensie is de volgende: "Elke negatieve opmerking die je tegenkomt over deze game is een overreactie van persoonlijke voorkeur. De game is foutloos uitgevoerd en eindeloos onderhoudend."

Nadat een van de leden van de site MetaCritic, waar de recensie geplaatst was, argwaan kreeg ging hij googlen. Hij wist uit te vinden dat de recensist Chris Hoban was, een medewerker van Bioware. Natuurlijk leverde dit veel boze reacties op en werd de recensie onmiddellijk offline gehaald.

EA verklaarde vandaag dit als reactie: Natuurlijk stemmen mensen die het spel hebben gemaakt op hun eigen game", zegt de woordvoerder. "Zo werkt het bij de Oscars, Grammy's en ik wed dat zelfs Barack Obama op zichzelf heeft gestemd in de vorige verkiezingen".

De man die deze zaak aan het licht heeft gebracht had echter ook zijn mening klaar: Dit is een kwestie van ethiek en integriteit. Consumenten hebben objectieve informatie nodig om een goede beslissing te kunnen nemen om een product te kopen."

0 reacties op "EA over Bioware blunder"