hotness 0
News

EA overweegt hun games te remasteren

Gepost door

In tegenstelling tot bedrijven als Bethesda, Sony en Sega, heeft Electronic Arts zich niet bezig gehouden met het oppoetsen van hun oudere releases voor de nieuwe generatie consoles. Het bedrijf heeft zich zelfs meermaals negatief uitgelaten over de bezigheid. Desondanks lijken ze nu toch overstag te gaan.

Patrick Söderlund, studio baas bij EA, gaf in het verleden aan dat ze liever hun mankracht besteden aan het maken van een nieuwe IP, dan aan het maken van een remaster. Hij ging een tijdje later zelfs nog verder, door te stellen dat remasters iets zijn wat je uitduwt nadat de ideeën op zijn.

Dit jaar, met Gamescom aan de gang, sprak Game Informer wederom met Söderlund en vroegen ze hem of zijn visie op remasters al verandert was. Het antwoord was enigszins verrassend: ''Wat er is veranderd, is dat er bewijs in de markt is dat mensen dit willen, misschien wel meer dan toen we eerder spraken. Er waren er al die het eerder deden, maar ik denk dat nog meer helder bewijs is dat dit iets is wat mensen echt willen. Het eerlijke antwoord is dat we absoluut actief ernaar kijken. Ik kan vandaag niets aankondigen, maar je kunt verwachten dat we waarschijnlijk onze partners van Activision, en andere bedrijven die dit succesvol hebben gedaan, gaan volgen.''

Deze nieuwe houding tegenover remasters betekent overigens niet dat we in de komende maanden de ene na de andere opgepoetste EA game zullen zien. Söderlund laat namelijk weten dat ze hier heel voorzichtig mee om willen gaan.

''We moeten heel voorzichtig zijn om de juiste merken, om de juiste redenen op het juiste moment te kiezen,'' vertelt hij. '' Een remaster is iets dat je gewoon kunt doen of je doet het echt goed. Ik wil er zeker van zijn dat áls we het doen, we het echt goed doen en dat mensen voelen dat het dezelfde game is, maar dan veel beter voelt in deze nieuwe vorm. Er zijn titels die uitgekomen zijn en die het heel goed gedaan hebben, en er zijn andere geweest die het misschien niet zo goed gedaan hebben. Wij willen er zeker van zijn dat we in het goed gedaan-kamp blijven.''

0 reacties op "EA overweegt hun games te remasteren"