EA verplaatst online toernooi 5 en 6 van Apex Legends

Apex Legends
04/02/2019
niet beschikbaar
ja
PC, PlayStation 4, Xbox One

De data van Apex Legends' online toernoei 5 en 6 zullen een dag naar voren worden geschoven om aan de wensen van spelers en toeschouwers tegemoet te komen. Dit heeft een woordvoerder van uitgever Electronic Arts laten weten. Toernooi 5 zal nu op 2 en 3 mei plaatsvinden, terwijl 6 naar 30 en 31 mei gaat.

De online toernooien van Apex hebben EA geen windeieren gelegd; zo laat men weten in hetzelfde bericht. Online toernooi 3 zorgde voor een verdrievoudiging van de gemiddelde kijkers per minuut op de streams van Twitch en YouTube ten opzichte van online toernooi 2. Dat is op zich al een prestatie van formaat, maar extra indrukwekkend als je in acht neemt dat slechts twee weken tussen de evenementen zaten. EA en Respawn hebben dit, naar eigen zeggen, bereikt door ''de snelle reactie van EA en Respawn, door meerdere online toernooien op afstand te organiseren en hun uitzending te optimaliseren voor cloud-gebaseerde productie, waarbij spelers en kijkers verbonden worden door middel van het spectaculaire amusement van deze game.''

"We proberen onze spelers en fans continu beter van dienst te zijn, en dat is nog nooit zo waar geweest als nu", aldus John Nelson, Competitive Gaming Division Commissioner voor Apex Legends. "We wilden onze community de mogelijkheid geven om meer Apex Legends te blijven spelen en de wedstrijden zo snel mogelijk weer op gang te krijgen, terwijl de veiligheid van alle spelers, kijkers en medewerkers gewaarborgd blijft. De vroege respons was uitstekend, en we kijken ernaar uit om nog meer fans te vermaken met onze komende toernooien."

De ''vroege respons'' waarna gerefereerd wordt, is de uitrol van cloud-gebaseerde uitzendproductie, welke men voor het eerst heeft gebruik om de finale van online 2 op 23 maart in goede banen te leiden. Hiermee was de uitgever de eerste die de technologie als dusdanig gebruikte.

Ergens is het natuurlijk niet gek dat men zoveel moeite steekt in de game van Respawn. Apex is een hit online en de toernooien trekken keer op keer ruim zeshonderd teams, waaronder Complexity, Team Liquid, Rogue, Luminosity Gaming, Gambit Esports, Natus Vincere, Virtus.pro en North, die vechten om de prijzenpot van in totaal $100.000. En zo kunnen we toch veilig thuisblijven terwijl we genieten van ons favoriete medium.

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties

Games Headliner