hotness 0
News

EA werkt aan uitbreiding genre aanbod

Gepost door

EA wil een grotere selectie genres gaan aanbieden. Ze willen voornamelijk meer games gaan maken in het actie en familie genre. Tot nu toe hebben ze nog weinig gedaan met deze twee genres, ondanks dat hier wel veel potentie in zit. Dit zei de Chief Financial Officer van EA, Blake Jorgensen, tijdens de UBS Global Technology Conference.

Wat de ontwikkelaar precies van plan is vertelt Jorgensen niet, wel zegt hij dit: "We hebben nooit echt gewerkt in het grootste genre van gaming, en dat is het actie genre. Dat zijn de Assasin's Creed-stijl games; meer open wereld, meer singleplayer versus multiplayer". We kunnen dus meer open world singleplayer games van EA verwachten. Of er met de Assassin's Creed -referentie gehint wordt naar het vervolg van Mirror's Edge dat op de planning staat voor 2016 of een nieuwe titel is niet duidelijk.

In ieder geval is EA al bezig met het aannemen van nieuw talent: "We hebben pas geleden Jade Raymon aangenomen, die achter de Assassin's Creed games zat voor Ubisoft en zij zal een actie genre voor ons bouwen door middel van een studio die wij aan het bouwen zijn in Montreal". De studio in kwestie waar Jorgensen het over heeft is Motive Studios.

Verder gaat EA zich meer focussen op games voor de hele familie. Ze zijn hier al wat langer mee bezig. In 2012 hebben ze PopCap Games, de makers van Plants vs Zombies gekocht. EA heeft na de release van het vervolg van Plants vs Zombies, Garden Warfare, gemerkt hoe succesvol deze 'family friendly' games kunnen zijn. Ze willen daar dus meer focus op gaan leggen. Dit betekent ook dat we meer mobiele games kunnen verwachten van EA. Zij zien een hoop opties en mogelijkheden in de mobiele wereld, zowel voor de serieuze als 'casual' gamer.

0 reacties op "EA werkt aan uitbreiding genre aanbod"