hotness 0
News

EA ziet een esports-toekomst voor Battlefield en Battlefront

Gepost door

Na FIFA zullen Battlefield en Star Wars: Battlefront waarschijnlijk de volgende games van Electronic Arts zijn die zich gaan mengen in de esportsscene. Dat zegt EA CFO Blake Jorgensen in een interview met GameSpot.

Wie spoedig een aankondiging verwacht van een toernooi dat is opgezet door de uitgever, kan echter lang wachten. EA is immers een uitgever en heeft van het organiseren van toernooien geen kaas gegeten, iets wat ook Jorgensen zich goed realiseert:

''Het is iets waarvan we denken dat het een goede kans voor ons is vanwege wat het doet en omdat het de betrokkenheid vergroot in iets waar mensen van houden. De manier waarop we esports in het verleden aanpakte, was op lokaal niveau. En nu zien we kansen om dat op te schroeven naar een meer wereldwijd level. Natuurlijk, series zoals onze sport-franchises bieden dat, maar ook dingen zoals onze Battlefield- en Battlefront-series zouden open kunnen staan voor esports.

Je zal er meer over horen in de komende jaren, maar ik denk dat er voor ons een groot voordeel is aan meer betrokken worden. We denken niet dat esports per definitie een manier zijn om geld te verdienen. Het runnen van een tournooi is niet echt in ons straatje. Waarschijnlijk zouden we dat gedeeltelijk uitbesteden. De echte kans is om de betrokkenheid van de spelers te vergroten en meer exemplaren van je game te verkopen omdat mensen mee willen doen en andere willen verslaan in een toernooi.''

 

0 reacties op "EA ziet een esports-toekomst voor Battlefield en Battlefront"