East VS West-rivaliteit laait weer op dankzij Super Smash Bros. Melee

Super Smash Bros. Melee
21/11/2001
Action, Party
ja
GameCube

Decennia geleden was in de Verenigde Staten een gigantische rivaliteit gaande. Rappers als Dr. Dre, Notorious B.I.G., 2Pac en P. Diddy en hun fans gingen elkaar verbaal en non-verbaal te lijf en zorgden voor de nodige oproer dankzij verschillende media die de gebeurtenissen sensationaliseerden.

Ondertussen zijn de meeste ruzie's gekalmeerd en hoef je geen kant meer te kiezen wanneer je in Amerika woont. Sommige Smash-professionals willen de oude wonden echter weer openen via Nintendo's geliefde game. Een van die professionals, Ryan “The Moon” Coker-Welch uit New York, besloot daarom de commentator van een Super Smash Bros. Melee-toernooi lastig te vallen.

In onderstaand fragment van de livestream zien we hoe Moon een microfoon pakt en commentator Phil DeBerry aanvalt omdat hij East Coast-shirt draagt, ondanks het feit dat hij van de Westerse helft van de Verenigde Staten komt. En het duurt niet lang voor meer mensen komen kijken.

Het gedrag van Moon is slechts een van de recente voorbeelden van eSporters die onsportief gedrag vertonen en zal mogelijk een negatieve impact hebben op eSports als een geheel, dat nog steeds zijn plek probeert te vinden ergens tussen traditionele sporten en casual gamers in.

Bron: Kotaku

Discord

Hot
EnquĂȘte
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties

Games Headliner