Een ongeopend exemplaar van Stadium Events is voor bijna $42.000 van eigenaar gewisseld

Stadium Events
1988
Sport
ja
NES

Retrogames, en dan met name uit het 8- en 16-bit tijdperk, zijn in goede staat een aardige duit waard. Maar niet alle games zijn gelijk. Een exemplaar van de eerste Legend of Zelda haalt het bijvoorbeeld niet bij de heilige graal van de NES-games: Stadium Events.

Dat fanatieke verzamelaars bereid zijn een klein fortuin te betalen voor een exemplaar van dit sportspel bleek onlangs maar weer eens. Toen werd een exemplaar van de game in zijn originele plastic verpakking verkocht voor $41,977 via particuliere verkoop, nadat een eBay-winnaar niet met geld over de brug kwam.

Stadium Events is zoveel geld waard omdat de game erg zeldzaam is geworden door de jaren heen. Dit komt doordat het spel van Bandai slechts heel kort te krijgen was. Vlak na de release kocht Nintendo de rechten van Bandai over en werd de game opnieuw uitgebracht onder de naam World Class Track Meet. Alle originele exemplaren werden hierbij uit de winkelrekken gehaald.

In het verleden is vaker gebleken dat een losse cartridge van het spel voor $10.000 over de digitale toonbank gaat, terwijl een exemplaar met het doosje en de handleiding erbij voor het dubbele gaat. Dat voor een exemplaar als dit, dat door de VGA gestempeld is met een kwaliteitsscore van 85%, ruim $40.000 wordt betaald is dan ook ergens niet verbazingwekkend. Desondanks is het wel een bijzonder verhaal.

Bron: Kotaku

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner