hotness 0
News

Een vier jaar oude PR-stunt van Capcom wordt nu tegen de Chinese overheid gebruikt

Gepost door

Hier moesten we toch wel even om gniffelen; de Chinese overheid wordt er op dit moment van beschuldigd mensenvlees naar Zambia te exporteren onder het label van ingeblikt rundvlees. De aanstichter van dit gerucht, een ''onafhankelijke onderzoeker'' genaamd Barbara Akosua Aboagye, heeft zelfs bewijs van de walgelijke daad.

Nu komt het grappige stuk. Aboagye heeft namelijk haar onderzoek niet goed gedaan, want het bewijs dat ze aanlevert zijn neplijken voor consumptie, die Capcom vier jaar geleden heeft gefabriceerd ter promotie van Resident Evil. De mensenslagerij waar de foto's gemaakt zijn, was een openbare gelegenheid in London die als PR-stunt was opgezet.

De Chinese overheid kon natuurlijk niet lachen met dit verhaal en heeft een officiële verklaring de wereld in gestuurd: ''Vandaag heeft een lokale tabloid openlijk een gerucht verspreid dat stelt dat Chinezen mensenvlees gebruiken om corned beef te maken om aan Afrika te verkopen,'' aldus een woordvoerder van de Chinese overheid. ''Dit is kwaadwillende laster en het is absoluut onacceptabel voor ons. We doen hierbij onze woede en onze sterkste veroordeling over de daad uitdrukken.''

Al met al lijkt het onwaarschijnlijk dat het bericht enige kern van waarheid bevat, hoe negatief de Chinese zich ook profileert naar de buitenwereld. Toch kan de regering van Zambia natuurlijk niet stil blijven zitten, hoe klein de kans ook is. De minister van defensie van Zambia, Christopher Mulenga, liet daarom het volgende weten:

''De overheid van Zambia betreurt het incident gezien de warme banden tussen Zambia en China. We zullen ervoor zorgen dat de relevante overheidsinstanties dit gaan onderzoeken en een uitgebreide verklaring zullen geven.''

 

 

0 reacties op "Een vier jaar oude PR-stunt van Capcom wordt nu tegen de Chinese overheid gebruikt"