Eerste Madden NFL 21-update zal Washington Redskins verwijderen

niet beschikbaar
nee
Xbox One

Hier mag rugby dan wel niet echt leven, maar in de Verenigde Staten is de sport een van de grootste van het land. Daarom zorgt EA ervoor dat de serie net zo goed wordt bijgehouden als FIFA.

Helaas is het echter zelfs voor deze uitgever nu te kort dag om een naamswijziging van de Washington Redskins nog door te voeren in de fysieke exemplaren van het spel, nadat deze eerder deze week werd aangekondigd na lang aandringen van mensen die aanstoot namen aan de in hun ogen racistische naam en karikatuur in het logo. De game zal daarom bij release een update ontvangen die zowel de naam als het logo veranderen in een generieke Washington-aanduiding in afwachting van de nieuwe teamnaam en het nieuwe logo. Een hoop gedoe voor het ontwikkelteam zou je denken, maar een woordvoerder van Electronic Arts zegt juist dat men er positief op reageert bij de uitgever.

''We zijn blij om te zien dat Washington besloten heeft om hun teamnaam en visuele identiteit aan te passen,'' verklaart de woordvoerder tegenover Kotaku. ''We werken eraan om Madden NFL 21 te updaten om een generiek Washington te tonen, terwijl we wachten op een definitieve onthulling van de teamnaam en het ontwerp van het logo.

Veranderingen aan de naam en het logo zullen komen via title updates die automatisch worden gedownload. [...] Spelers zullen allicht nog wat gedateerde Washington-referenties zien in sommige plekken bij de launch, maar we zijn toegewijd om deze allen te verwijderen in toekomstige title updates.

Spelers die een fysieke disc kopen dienen eerst connectie te maken met het internet om de Washington team veranderingen te ontvangen, daar de game nu in het laatste stadium voor verzending zit.''

 

Bron: Kotaku

Discord

Hot
Enquête
Veel
27%
Best veel
47%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 45 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner