hotness 0
News

Electronic Arts hengelt Lega Serie A binnen

Gepost door

Als het aankomt op voetballicenties, liggen die van videogames vrijwel allen bij Electronic Arts. Maar om er zeker van te zijn dat FIFA de bestverkopende footie blijft, proberen ze ook de laatste namen aan hun portfolio toe te voegen.

In Italië is dit nu gelukt, daar het bedrijf laat weten een innige samenwerking aan te gaan met de Lega Serie A, het topje van Italiaans voetbal. Als gevolg hiervan komen veertien teams uit deze league naar FIFA 22, inclusief Fifa Ultimate Team.

''Dit is het begin van een spannende nieuwe samenwerking met Lega Serie A die EA Sports toestaat om de liefde voor voetbal wereldwijd te laten groeien,'' laat Vice-President van EA SPORTS FIFA David Jackson weten in een respons op de onthulling. ''Deze samenwerking met Lega Serie A benadrukt onze toewijding aan Italiaans voetbal verder. We zijn ambitieus over Italië, nu en in de toekomst, en zullen onze aanwezigheid hier laten groeien met het doel om de meest authentieke en ongeëvenaarde game-ervaringen te bieden in voetbal.''

De samenwerking tussen deze twee partijen zal overigens niet enkel een impact hebben op de FIFA-spellen. Ook in de echte wereld zullen voetbalfans ermee geconfronteerd worden. Met ingang van het 22/23-seizoen zal de Supercoppa Italiana hernoemd worden naar EA SPORTS Supercup, waarbij EA zich Title Sponsor en Partner mag noemen. Verder zullen eSports-toernooien worden opgezet om dit te vergezellen, zoals de eSerie A TIM.

''Lega Serie A en EA SPORTS die samenwerken is een unieke kans om de zichtbaarheid van onze clubs en spelers te vergroten in de komende jaren,'' zegt Luigi De Siervo, CEO van de Lega Serie A. ''Zoals we al hebben laten zien met de eSerie A TIM is EA Sports de perfecte partner voor ons; we delen dezelfde doelen en toewijding aan het vooruit stuwen van voetbal wereldwijd.''

0 reacties op "Electronic Arts hengelt Lega Serie A binnen"