Electronic Arts wint Guinness World Record voor meest gehate Reddit-post

Het winnen van een prijs hoort een gelukzalige gebeurtenis te zijn; iets waar je met plezier op terugkijkt. Maar in het geval van Electronic Arts zullen ze absoluut niet blij zijn met hun nieuwe Guinness World Record. De prestatie waarvoor ze een prijs hebben gewonnen is namelijk het hebben van het Reddit-bericht met de meeste downvotes allertijden.

Het bericht in kwestie werd in 2017 geplaatst door een Community Team-medewerker van Electronic Arts als een respons op het Star Wars: Battlefron 2-fiasco. Gamers spraken zich destijds massaal uit tegen de loot boxes en grind van die game, die de aanleiding waren voor het huidige offensief tegen loot boxes en de verbanning ervan in sommige landen. En toen EA probeerde om de opzet toch goed te praten, riep het de toorn van honderdduizenden gamers over zich af, hetgeen ook terug te lezen valt in de omschrijving van het record:

''Een offici√ęle post van videogame uitgever Electronic Arts, waarin ze reageren op spelers klachten over het moeten ontgrendelen van karakters als Darth Vader en Luke Skywalker in Star Wars:¬†Battlefront 2 (2017) door middel van loot boxes heeft 683.000 downvotes.''

Dat de winst naar EA zou gaan was overigens geen verrassing. De post met het op een na grootste aantal downvotes tikt namelijk net niet de 89.000 aan en was bovendien bedoeld om er zoveel mogelijk te verzamelen. Dat is dus een wereld van verschil. Mocht je de post in kwestie nog nooit gezien hebben, dan kun je hieronder een vertaling ervan vinden:

''De intentie is om spelers te voorzien van een gevoel van trots en prestatie voor het ontgrendelen van verschillende helden.

Wat betreft kosten; we selecteerden de originele waardes op basis van data van de open beta en andere aanpassingen die gemaakt zijn aan milestone rewards voor de lancering. We kijken onder andere naar hoeveel credit spelers gemiddeld verdienen op dagbasis en zullen voortdurend veranderingen doorvoeren om te verzekeren dat spelers uitdagingen hebben die aantrekkelijk, belonend en natuurlijk verkrijgbaar via gameplay zijn.

We stellen de openhartige feedback op prijs en de passie die de community heeft laten zien over deze onderwerpen hier op Reddit, onze forums en talloze social media kanalen.

Ons team zal doorgaan met het doorvoeren van veranderen en het monitoren van communty feedback en zal iedereen zo vaak als dat mogelijk is updaten.''

Bron: Reclaim the Net

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties

Games Headliner