hotness 0
News

Epic Games deelt next-gen details van Fortnite

Gepost door

Fortnite is vandaag de dag nog altijd ontzettend populair en voor wie er op zijn gloednieuwe console ook mee aan de slag wil, is er nu informatie. Uitgever en ontwikkelaar Epic Games heeft namelijk de details van de next-gen versies van Fortnite met de wereld gedeeld. De upgrades voor de PlayStation 5 en Xbox Series X zijn nagenoeg identiek. Voor de Xbox Series S is er ook nieuws te delen.

Bij de next-gen versies van Xbox Series X en PlayStation 5 kan er sowieso genoten worden van een 4K resolutie met 60 frames per seconde. Daarnaast zijn er betere physics en dynamische visuals toegevoegd. Denk aan hoe bomen reageren op explosies en hoe vloeiend rook en vloeistoffen over het beeld bewegen. Daarnaast zijn de laadtijden om potjes te starten drastisch afgenomen en kun je in split-screen met 60 frames per seconde nog altijd aan de slag gaan.

Voor de PS5 versie van de game is er ook gedacht aan de gloednieuwe DualSense controller. Het apparaat heeft haptische feedback als grote feature en hier maakt Fortnite ook gebruik van. Hierdoor zal elk wapen anders aanvoelen. Daarnaast kun je via de nieuwe User Interface van de PS5 direct een match starten.

Voor de bezitters van een Xbox Series S is er ook verbetering te spotten. De game zal op de console van Microsoft namelijk met een resolutie van 1080p en een framerate van 60fps worden gespeeld.

Tot slot van rekening heeft Epic Games aangegeven dat deze verbeteringen vanaf de releasedag van de console beschikbaar zullen zijn. Veel speelplezier in het vooruitzicht dus! Bekijk hieronder wat gameplaybeelden van de PS5-versie van het spel.

0 reacties op "Epic Games deelt next-gen details van Fortnite"