Epic Games deelt persoonsgegevens met verkeerde gebruiker

Epic Games is in verlegenheid gebracht door een fout van diens klantenservice. Door een menselijke fout zijn de persoonsgegevens van Reddit-gebruiker TurboToast3000 gedeeld met een derde persoon. Dat schrijft hij op het r/fuckepic subreddit.

In de post deelt hij een e-mail die hij van Epic Games ontving nadat hij vroeg om een uitdraai van de persoongegevens in hun bezit, iets waar hij volgens de General Data Protection Regulation recht op heeft. Deze gegevens, bestaande uit zijn onder andere zijn naam, adres, aankoopgeschiedenis Ă©n IP-adres, ontving niet alleen hij, maar werden ook naar een andere speler gestuurd. Of zoals Epic Games het zelf verwoordt:

''We vinden het spijtig u te moeten informeren dat, door een menselijke fout, een player support representative per ongeluk de gegevens die u gevraagd had ook naar een andere speler heeft gestuurd. We hebben de fout spoedig ontdekt en hebben contact opgenomen met de speler en zij hebben bevestigd dat ze het van hun device hebben verwijderd.

We betreuren deze fout en kunnen niet genoeg excuses ervoor aanbieden. Als gevolg hiervan zijn we begonnen met het veranderen van het proces om er zeker van te zijn dat dit nooit meer gebeurd.''

Sinds de introductie van GDPR liggen bedrijven die met gevoelige informatie werken onder een vergrootglas en zijn consumenten in staat hard op te treden indien die data niet zorgvuldig wordt behandeld. Reddit-gebruikers adviseren Turbo dan ook om actie te ondernemen en allicht te profiteren van een schadevergoeding, al is men sterk verdeeld over dit of wel of niet mogelijk is.

Bron: Reddit

Discord

Hot
EnquĂȘte
Meer nieuws
0%
Meer recensies
20%
Meer video-content
27%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
27%
Meer van alles
27%
Totaal aantal stemmen: 15 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner