Er komt een nieuwe game naar de Evercade

The Oliver Twins Collection
Q3 2020
niet beschikbaar
nee
niet beschikbaar

Misschien heb je wel eens gehoord van de Evercade. Deze retro handheld console verscheen recentelijk met een dertiental launch games, welke allen collecties waren van spellen uit den ouden doos. En later dit jaar komt daar een veertiende bij.

Dan verschijnt namelijk The Oliver Twins Collection, bestaande uit elf games. Hiervoor hebben de titulaire Oliver Twins samengewerkt met Codemasters, al ontvangt geen van beide een cent ervoor. De bedrijven hebben namelijk toegezegd dat alle winst naar het National VideoGame Museum gaat, dat zich inzet voor het behoud en de tentoonstelling van onze favoriete hobby. De games die op de cartridge komen te staan zijn Treasure Island Dizzy, Fantastic Dizzy, Go! Dizzy Go!, Dizzy The Adventurer, Panic Dizzy, Wonderland Dizzy, Mystery World Dizzy and BMX Simulator, FireHawk, DreamWorld Pogie en Super Robin Hood.

''We waren heel opgewonden toen we hoorden over de Evercade,'' vertellen Philip & Andrew Oliver in een e-mail. ''Het beloofde een geweldige manier te zijn om officieel gelicenseerde retro games te spelen, zowel op reis als op de TV én met klassieke cartridges. Het was goed ontworpen en had een prima prijs. Wat kon er beter?! Ze hebben toen contact opgenomen met zowel ons als Codemasters om toestemming te vragen voor een speciale Oliver Twins-collectie die elf van onze klassieke 8-bit consoles games zou bevatten! Dat maakt het de beste retro console in onze ogen en we zijn heel blij dat duizenden spelers wereldwijd van de games kunnen genieten die wij dertig jaar geleden maakten. De lieftallige mensen van Blaze (bedrijf achter Evercade) en Codemasters zijn er ook mee akkoord gegaan dat ALLE winst en royalties naar het goede doel gaan.''

De tweeling is dus aardig in hun nopjes, maar zij zijn zeker niet de enige. De e-mail die wij mochten ontvangen bevatte namelijk ook citaten van zowel Codemasters als Blaze. ''We zijn heel blij om dit project te mogen ondersteunen, waarmee we een waardig doel helpen, terwijl we ook enkele werkelijk klassieke IP's vieren,'' vertelt Codemasters Vice-President Toby Evan-Jones. ''Samenwerken met de tweeling en Evercade om dit te kunnen realiseren was een absoluut genot.''

''Toen we voor het eerst dit project ineenzette, hadden we een korte lijst van titels die oprecht invloed hadden gehad om ons gaming-leven en Dizzy stond op deze lijst. We zijn fans van de Oliver Twins voor zo lang als dat we ons kunnen herinneren, niet enkel vanwege hun kwaliteitsspellen, maar ook vanwege hun legendarische status in de game-industrie. Het is een genot geweest om dit samen in elkaar te kunnen zetten en kunnen oprecht niet wachten om deze cartridge vrij te geven. Het is ook goed dat we dankzij dit project terug kunnen geven aan de gaming community doordat alle winst naar het National VideoGame Museum gaat.'' - Andrew Byatt, Director bij Blaze Entertainment.

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties

Games Headliner