hotness 0
News

Eurogamer test Assassin's Creed: Valhalla op PS5 en Xbox Series X

Gepost door

Het Digital Foundry team van Eurogamer heeft de vergrootglazen er weer eens bijgepakt en de next-gen versies van Assassin's Creed: Valhalla nader bekeken. De game werd getest op de PlayStation 5, Xbox Series S en Xbox Series X. Uiteraard biedt de Xbox Series S het minste, maar dat is hardware-technisch gezien ook logisch. Het is interessanter om te zien wat de PS5 en X te bieden hebben.

Het team laat weten dat de next-gen versie van het spel probeert om de 60 frames per seconde te halen. De vraag is welke console daar het meest constant in is. Het onderzoek wees uit dat de PlayStation 5 hier beter mee omsprong. Op een gegeven moment presteerde de PS5 zelfs 15% beter dan zijn concurrent. Daartegenover staat wel dat schermen met een VRR-modus (Variable Refresh Rate) ervoor zorgen dat de Xbox Series X een stuk beter voor de dag komt. Deze modus lijkt voor de PS5 nog geen uitvinding te zijn. Eerder werkte de modus ook al niet goed bij Dirt 65, zo laat Eurogamer optekenen.

Al met al moet gezegd worden dat Assassin's Creed: Valhalla een cross-gen titel is. Het team achter de game heeft dus een spel moeten ontwikkelen voor vele platformen die grote verschillen in mogelijkheden bieden, zo ook de Xbox One en PS4. Het zal dus nog wel even duren voordat we echt een conclusie kunnen trekken over de mogelijkheden van beide consoles.

0 reacties op "Eurogamer test Assassin's Creed: Valhalla op PS5 en Xbox Series X"