hotness 0
News

Ex-Human Head medewerker laat zich uit over Prey 2

Gepost door

Het heeft nog geen Duke Nukem: Forever proporties aangenomen, maar de ontwikkeling van Prey 2 gaat niet bepaald van een leien dakje. Talloze, elkaar tegensprekende, berichten zijn op het web geslingerd en niemand ziet door de bomen nog het bos.

Volgens de geruchten zou Prey 2 in de diepvries gezet zijn, afgelast, uitgesteld, overgenomen door Obsidian Entertainment en overgenomen door Arkane Studios. Ex-Human Head-medewerker Jason L. Blair kan hopelijk wat meer duidelijkheid in de zaak verschaffen, want ook wij weten het even niet meer.

"Dit gerucht over Prey 2 en Arkane Studios doet heel wat oude leugens weer opflakkeren. Ik ben er stil over geweest, maar nu niet meer. Ik heb jaren bij Human Head Games gewerkt, waaronder in verschillende fases aan Prey 2. Zo was ik de narrative designer in de laatste zes maanden van diens ontwikkeling bij Human Head. Het was veel meer dan een demo. Het was een geschift leuk, volwaardig spel. Het was een klein team, maar dat zou je niet gezegd hebben.Wat met het spel gebeurd is, vanuit mijn standpunt, was een politiek spelletje. Kleingeestig en waarschijnlijk zelfs voer voor een rechtszaak. Human Head had een geweldig spel en ik was kapot toen het spel voor onbepaalde duur werd uitgesteld. De ontwikkelaar verdiende het om het spel te laten uitbrengen en ze hadden het ook nodig."

Blair lijkt dus te insinueren dat Bethesda de ontwikkeling express bemoeilijk heeft om zo ontwikkelaar Human Head schade te berokkenen. Of dit een kwestie is van de uitgever de schuld geven of dat er werkelijk meer aan de hand is bij de gametak van Zenimax is de vraag. Wij vrezen in ieder geval voor de toekomst van Prey 2.

0 reacties op "Ex-Human Head medewerker laat zich uit over Prey 2"